• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Ürdün`deki Yürüyüşe Engelleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Marun Ras`taki "Dönüş Yürüyüşü"ne katılan bazı Filistinliler, sınır bölgesini geçmesinden sonra geri döndüler. Bu zaman zarfından İsrail askeri birliklerinin hareketlendiği, gözlemlendi.

İsrail, Sınır Bölgesini "Kapalı Askeri Alan" İlan Etti

İsrail, Filistin ve Lübnanlıların Marun Ras`ta düzenlediği "Dönüş Yürüyüşü"nden ötürü, Lübnan ile işgal altında tuttuğu Filistin sınır bölgesini kapalı askeri alan ilan etti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarındaki Filistinlilerin ve "Marun Ras"ta gösteri düzenleyecek Filistinlilerin provokatif bir girişime bulunabileceğinden ötürü sınır bölgesinin kapalı askeri alan ilan edildiği belirtildi.

Lübnan`daki Filistinliler ve Lübnanlılar Marun Ras`ta gösteri düzenlerken İsrail`in işgali altında yaşayan Filistinliler ise Marun Ras`ın karşısına düşen işgal altındaki bölgelerde gösteri düzenleme kararı almıştı.

Hizbullah`ın desteğiyle bu yıl Marun Ras`ta düzenlenen "Dönüş Yürüyüşü"ne Hamas, İslmai Cihad başta olmak üzere Filistinli ve Lübnanlı hareketler katılıyor. Marun Ras`a ulaşımı sağlamak için 500`ü aşkın otobüs tahsis edilmişti.

Ürdün`deki Yürüyüşe Engelleme

Ürdün`deki "Dönüş Yürüyüşü" polisin engeline takıldı. Ürdün polisi bir çok bölgeden el Kerame`ye gitmek isteyen göstericileri durdurarak geri durmaya zorladı. el Kerame`ye gidemeyen bazı grupların başkent Amman`daki İsrail Elçiliği önünde protesto gösterisi yapmaya başladığı bildirildi.

el Kerame`ye gitmek isteyen Ürdünlü bazı gençlerin, emniyet güçleri tarafından saldırıya maruz kaldığı öğrenildi.

Tal El Rabie`de bir Filistinlinin kontrolündeki kamyon, İsraillileri taşıyan otobüse çarptı. Otobüste bulunan Yahudilerden en az 1 tanesinin öldüğü, 15 tanesinin ise yaralandığı bildirildi. Olay sonrasında Filistinli, İsrail askerleri tarafından tutuklandı.

Birzeyt`teki geçiş noktası Atara`da Filistinli gençlerle İsrail aslerleri arasında arbede çıktı.

Kudüs`teki eski beldeye giren İsrail askerlerinin çok sayıda Filistinliyi göz altına aldığı bildirildi.

isra haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir