• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Meşal`den Sonra Heniye Mısır Ziyaretine Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Cumhurbaşkanlığı`ndan üst düzey bir yetkili, Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`nin bugün (25 Temmuz Çarşamba) akşam saatlerinde Rafah Kapısı`ndan geçerek Mısır ziyaretine başlayacağını söyledi.

Heniyye`ye hükümetten ve Filistin Meclisi`nden yaklaşık 18 kişinin eşlik edeceğini bildiren Mısırlı yetkili, Mısır Cumhurbaşkanlığı`nın Heniyye`ye Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nda resmi karşılama töreni hazırladığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan Mısırlı yetkili, Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`nin Kahire`de birçok yetkiliyle bir araya gelmesinin planlandığını, Perşembe günü sabahı da başbakanlığa atanan Hişam Kandil ile görüşeceğini, daha sonra Perşembe akşamı veya Cumartesi sabahı Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından kabul edileceğini açıkladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi`nin Heniyye ve beraberindeki heyeti resmi olarak kabul edeceğini ifade eden yetkili, Mursi ve Heniyye`nin Filistin davasıyla ilgili konuları, ikili ilişkileri ve Gazze Şeridi`nin desteklenmesi konusunu ele alacaklarını söyledi.

Mısırlı yetkili, Mursi-Heniyye görüşmesinin en önemli gündem maddelerinin uzlaşı ile Rafah Kapısı konularının olacağını bildirdi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir