• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...

Bakan Yıldız, düşünce kuruluşları temsilcileri ile Bakanlık Toplantı Salonu`nda bir araya geldi.

Buradaki konuşmasında, bilgi paylaşımını, eleştirileri, tavsiyeleri ve her türlü düşünceyi önemsediklerini belirten Bakan Yıldız, sivil toplum kuruluşları ve düşünce kuruluşlarının görüşlerine ayrı önem verdiklerini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, Suriye`ye elektrik ticaretiyle ilgili soru üzerine, kendisinin daha önce suyla ilgili bir yaptırımın olmayacağını, elektrik konusunun ise değerlendirileceğini söylediğini anımsatarak, ``Suriye halkının elektriğe her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Elektrik vermeye devam ediyoruz. Oradaki gelişmeler her geçen gün daha endişe verici bir hal alıyor. Temennimiz Suriye`de insan hakları ihlallerinin sona ermesi`` diye konuştu.

Bakan Yıldız, rekor elektrik tüketimiyle ilgili soru üzerine ise Bakanlık olarak her an ve saat başı tüketimi izlediklerini, bir gün önceki elektrik tüketiminin izlenmesinin yanında bir sonraki günle ilgili planlamaların da yapıldığını söyledi.

-Bazı illerde tüketimde yüzde 54 artış-

Yıldız, şu an itibariyle sıcaklık değerlerinin aşırı yükselmesine rağmen elektrik arzında sıkıntılarının olmadığını belirterek, ``Yaklaşık 38 bin MW civarında tüketimle elektrikte yeni rekorların kırıldığı ortamda, 40 bin MW`lik bir arzımız var. Dolayısıyla bir sıkıntı öngörmüyoruz. Ancak tüketimin kışın soğuk aylarının bile üstüne çıkması dikkat çekici. Geçen yıl rekor tüketim Ağustos ayında yaşanmıştı ama bu yıl Temmuz`da başladı. Bunda derin kuyu sondajları ile kaçak kullanımın artmasının payı var. Bazı illerde tüketim geçen yıla göre yüzde 54`ler civarında artış gösterdi. Bu öngörülerimizin üzerinde olan bir artış değil`` diye konuştu.