• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
CarrefourSA`ya Bir Tepki de TESSEP`ten Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Geçtiğimiz günlerde Ramazan kumanyasını dağıtmak için Kızılay`la anlaşan CarrefourSA`nın, başörtülü olarak Kızılay`da çalışan Elif Demirciyi kovmasına tepkiler giderek büyüyor. Olayın bir gazeteye yansımasından sonra CarrefourSA yetkilileri, geçte olsa özür dilemiş, Kızılay`da yanlarında çalışan Elif Demirci`ye sahip çıktıklarını açıklamıştı.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Başkanı Salih Demir, "TESSEP olarak şunu diyoruz ki, son dönemde her şeyin yolunda gidiyor gibi gözüktüğü Türkiye`de, bir takım kurum ve kuruluşların son dönemdeki başörtüsüne olan düşmanlığı ciddi boyutlara ulaşmıştır. Son olarak CarrefourSA`da yaşanan bu olay bunun en bariz örneğidir. Dindar nesil söylemlerinin konuşulduğu ve medyada yoğun bir şekilde tartışıldığı şu günlerde, mübarek Ramazan ayının ilk günlerinde başörtüsüne karşı yapılan bu tahammülsüzlük sözün bittiği nokta olmuştur" dedi.

Türkiye`de 28 Şubat`ın hala devam ettiğini belirten Demir, "28 Şubatın üzerinden 15 yıl geçti. Yapılan zulümler deşifre oldu, faillerinin bir kısmı yargılanıyor, kimilerinin ifadelerine başvuruluyor. Vatandaş, artık tamam bu mesele çözüldü demeye başlamışken, o dönemin zihniyetinin hala tazeliğini koruduğunu görünce büyük hayal kırıklığına uğruyor. Bizler başörtüsü meselesinin anayasada yapılacak bir değişiklikle güvence altına alınmasını istiyoruz. TESSEP olarak, mağdur bacımızın sonuna kadar arkasında olduğumuzu belirmek istiyorum" şeklinde konuştu. (Mustafa Çiçek-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir