• DOLAR 32.563
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2430.168
  • ...
Avusturya`da Sünnet Yasağı Genişliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avusturya`nın Vorarlberg Eyaleti Valisi Markus Wallner`in devlet hastanelerinde sünnet yapılmaması talimatını vermesinden sonra Graz Çocuk Kliniği de sünnet operasyonlarını durdurduğunu açıkladı.

Graz Kliniği`nde görev yapan çocuk cerrahisi uzmanı Prof. Amulya Saxena, Avusturya Çocuk Cerrahisi Birliği`nin sünnetin hukuki ve etik durumuna ilişkin bir çalışma yaptığını ve bu çalışmanın sonuçlarının yakında duyurulacağını söyledi.

Öte yandan iki eyaletten gelen yasak haberlerine Avusturya İslam Cemaati Başkanı Fuat Sanaç`dan sert tepki geldi. Sanaç konuya ilişkin "Bu, dini özgürlüklere bir darbedir." ifadelerini kullandı. Başkan Sanaç dini özgürlükler kapsamında olan ve bin yıldır devam eden bir geleneğe ilişkin alınan bu tür kararların Avusturya`ya yakışmadığını ifade ederek gelişmeleri `net bir dışlama ve siyasetin getirdiği huzursuzluk` olarak nitelendirdi.

Geçici durdurma kararına bir tepki de Yahudi Cemaati`nden geldi. Viyana Yahudi Cemaati Başkanı Oskar Deutsch, sünnetin Avusturya`da anayasa tarafından korunduğunu ifade ederek Vorarlberg Valisi Wallner`in `gereksiz bir harekette bulunduğunu` söyledi.

Almanya`da Köln Eyalet Mahkemesi geçen ay, bir çocuğun sünnet olmasının ardından komplikasyonlar yaşaması sebebiyle dini gerekçelerle yapılan sünneti "yaralama suçu" olarak değerlendirmişti. Almanya`da başlayan bu tartışma önce İsviçre`ye son olarak da Avusturya`ya sıçramıştı.

CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir