• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
`Obama Öldü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PAKİSTAN OPERASYONU
İngiltere vatandaşı eski Guantanamo tutsağı Moazzam Begg tarafından kurulan Cage Prisoners’ın internet sitesinde yayınlanan kurgu haberde “Pakistan Başbakanı Hasan Abdullah, Amerikalı savaş suçlusu Barack Obama’nın Pakistan güvenlik güçlerinin İngiltere’de düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü söyledi. Obama, Pakistan’da yaklaşık 2000 kişinin ölümüne neden olmuştu. Pakistanlılar başkent İslamabad’da sevinç gösterileri düzenliyor. israil Başbakanı operasyona tepki gösterdi. Pakistan medyası Obama’nın cenazesinin Hıristiyanlığa uygun şekilde düzenlenen törenin ardından yakıldığını yazdı” denildi. Kurgu haber, İngiliz ve Amerikan basınında tepki çekti.

İSTİHBARAT ŞEFİ İSTİFASINI ÖNERDİ
Pakistan Parlamentosu’nda düzenlenen oturumda İstihbarat Şefi Korgeneral Ahmed Seca Paşa, Ladin’in Pakistan’da gizlendiğinden haberdar olmadıklarını söyledi. Hatalı olduğunu itiraf eden ve Pakistan halkından özür dileyen Paşa milletvekillerinin talep etmesi durumunda istifa etmeye hazır olduğunu ifade etti. Hiçbir milletvekili bu yönde beyanda bulunmadı.
Pakistan Parlamentosu, ülke topraklarında ABD’nin düzenlediği, Usame bin Laden’in öldürüldüğü saldırıyı kınadı ve baskının soruşturulması için bağımsız bir komisyon kurulması çağrısında bulundu. Parlamentoda, ABD’nin baskınının Pakistan’ın egemenliğine saldırı olarak nitelendiği özel oturumun ardından alınan kararda, ABD’nin militanları hedef alma gerekçesiyle Afganistan sınırındaki aşiret bölgelerine pilotsuz uçaklarla düzenlediği füze saldırıları da eleştirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir