• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Valilik: Dur İhtarına Ateş Açıldı İddiası Aslısızdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Dün bazı gazetelerde \"Dur İhtarına Ateş Açıldı İddiası\" şeklindeki başlıkla verilen \"Kozluk Çayönü köyü yakınlarında, Jandarma tarafından yapılan dur ihtarına uymadığı için, Jandarma tarafından ateş açılması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir vatandaşın öldüğü, bir vatandaşın da yaralandığı\" haberine yalanlama geldi.

Batman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ulusal ve yerel basının 24 Temmuz 2012 tarihli nüshalarında \"Kozluk Çayönü köyü yakınlarında, Jandarma tarafından yapılan dur ihtarına uymadığı için, Jandarma tarafından ateş açılması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir vatandaşın öldüğü, bir vatandaşın da yaralandığı\" yönünde yayımlanan haberlerin asılsız ve yanlış bilgilerden oluştuğu kaydedildi.

Trafik kazası olayının meydana geldiği esnada olay yeri ve çevresinde herhangi bir Jandarma birliğinin bulunmadığı ifade edilen açıklamada, bir vatandaşın 112 acil telefonuna yaptığı ihbara müteakip, Jandarma devriyesinin kaza mahalline giderek kurtarma ve ilk yardım müdahalelerinde bulunduğu belirtildi.

Yaralı vatandaşın ambulansla Batman Bölge Devlet Hastanesine sevk edildiği belirtilen açıklamada, vefat eden vatandaşın da otopsisi Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılarak iddia edildiği gibi herhangi bir ateşli silah izine veya yarasına rastlanmadığı ifade edildi.
Açıklamanın devamında, olayla ile ilgili olarak Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı`nca soruşturma işlemine devam edildiği belirtildi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir