• DOLAR 32.6
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2496.77
  • ...
İstanbul`daki Kutlu Doğum Engellendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Galeri İçin Tıklayınız

Türkiye’nin dört bir yanında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Nisan ve Mayıs ayları boyunca Kutlu Doğum Programları düzenlendi. İstanbul’da da Sultanbeyli İlçesinde 15 Mayıs 2011 Pazar günü yapılması planlanan Kutlu Doğum Programı, tüm hazırlıklar ve çalışmalar tamamlanmasına rağmen güvenlik sağlanamayacağı gerekçesiyle program gününe üç gün kala iptal edildi.


İstanbul Sultanbeyli İlçesinde Semere-Der tarafından düzenlenecek olan Kutlu Doğum Programının iptal edilmesi üzerine program alanına yakın bir yerde bu olayı kınamak için bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

İçimizdeki Muhammedi Sevdayı Haykırmak İçin Toplanmıştık
Basın açıklaması öncesinde konuşan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Araştırmacı Yazar Mehmed Göktaş; “Bugün buraya Allah demek için Lailahe İllallah demek için ve defalarca Allah u Ekber demek için ve peygamber efendimize yüzlerce defa ve binlerce kişi tarafından salâvat getirmek için toplanmaya karar vermiştik. Muhammedi sevdayı haykırmak için buraya toplanmıştık. İçimizde bastırılan ve yıllardır camilere hapsedilen Muhammedi aşkı sevdayı dışarıya taşırmak için buraya toplanmıştık. Ve bir de özellikle Doğudan Batıya doğru bir tsunami gibi fışkıran bu sevdayı haykırmak için buraya toplanacaktık ama bir engel çıktı.


Muhammedi Sevdayı Engelleyemeyeceklerdir
Kardeşlerim bunun önünü tsunaminin önü nasıl alınamıyorsa bunun önünü de hiç kimse alamayacaktır. Belki erteleyebilirler, belki yerini değiştirebilirler ama nasıl ki o dev tsunami dalgalarının gidişini hiç kimse engelleyemiyorsa o ta yürekten dipten gelen Muhammedi Sevdamızı da kesinlikle hiç kimse ama hiç kimse Allah’ın izniyle engelleyemeyeceklerdir.


Evet, Muhterem kardeşlerim dikkat ediniz niçin bizimle uğraşılıyor. Niçin engellenmek istiyoruz. Taşların havada uçuştuğu bir Türkiye’de yaşıyoruz, sokakların savaş alanına çevrildiği bir Türkiye’de yaşıyoruz. Çarşıların yamyamlar gibi yağmalandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Söyleyin Allah aşkına yetkililere sesleniyoruz, milyonları bulan yüz binleri bulan Muhammed Sevdalılarının etkinliklerinde yerde kaç tane karınca ezilmişti, yerden kaç tane nohut kadar taş şuradan alınıp şuraya atılmıştır.


Allah ve Peygamberi ile savaşanlar Kaybetmeye Mahkumdur
Futbol fanatikleri tarafından dünyanın cehenneme çevrildiği bir dünyada bir aşkın bir Muhammedi Sevdanın dile getirilmesi arşı alaya yeryüzünden salat ve selamların yükselmesi, tekbirler yükselmesi kimi üzüyor kimi tedirgin ediyor Allah aşkına. Bizi engelleyenleri biz önce Allaha havale ediyoruz. Eğer ihanetle düşmanlıkla yapıyorlarsa bunu bilsinler ki Hz. Muhammed (s.a.v) ile dün uhud ve hendek savaşında nasıl kaybettiyse bugünde Hz. Muhammed ile kasıtlı olarak savaşanlar bu coğrafyada da kaybetmişlerdir, kaybedeceklerdir.

Kutlu Doğum Etkinliğimiz, Üç-Dört Gün Kala Haksız Bir Şekilde iptal edildi
Basın Açıklamasını Semere-Der Başkanı Cengiz Kurtalan okudu. Basın açıklamasının bir bölümünü sizinle paylaşıyoruz. Açıklamada “15 Mayıs 2011 Pazar günü 14.00-17.00 saatleri arasında, Sultanbeyli ilçesi TEM gişelerine yakın olan bu meydanda, haftalar öncesinden yaptığımız tüm hazırlıklarımız ve umum halka duyurusunu yaptığımız “Kutlu Doğum” etkinliğimiz, Program gününe üç-dört gün kala haksız bir şekilde iptal edilmiştir.


Güvenlik gerekçesiyle engellenen programı başka bir alanda yapmak için alternatif öneriler sunduk. Kapalı spor salonunu kendilerinin teklif etmesine rağmen yine de kendileri zorluk çıkarıp söylediklerini yalanlayarak engellediler. Daha sonra Sultanbeyli Tem gişelerine yakın olan bu meydanı, arsa sahibinin izniyle programımız için kiralayacağımız netleşince, resmi prosedür çerçevesinde resmi izin aldık. Afiş, reklam, radyo ve gazetelerden gerekli ilanları gün ve saat vererek yaptık ve siz değerli halkımızı davet ettik.


Karanlık Güçler/Eller Programımıza Engel Oldu
Tüm gerekli hazırlıklar yapılmışken, karanlık güçler ve karanlık eller perde arkasından birilerini kullanarak bu güzel etkinliğimize set çektiler, engel oldular. Hem belediye hem de arsa sahibini cin çarpmışa döndürenler, bu karanlık zihniyetlerdir ki Hz. Peygamberi sevmeyenlerdir, halka hizmeti engelleyenlerdir, meydanlarda Peygamber Sevdasını görmek yerine her türlü kötülüğe selam duranlar ve halkın değerlerine saygı duymayanlardır.


Amacımız İslami Islah ve Dünyevi/Uhrevi kurtuluş
Yine şu bilinmelidir ki bizlerin bu tür etkinlikleri yapmamızdaki birinci gaye, toplumun içindeki ayrılıkları ortadan kaldıracak şekilde İslami ıslah ve dünyevi/uhrevi kurtuluşu ve huzuru sağlamaya çalışmaktır. Amacımız ıslahtır karışıklık değildir. Toplumda karışıklık çıkarmanın taraftarı olmadık ve olmayacağız da. Birtakım çevreler gibi baskılara ve dayatmalara karşı taşkınlık çıkarmadık ve haklarımızı elde etmek için farklı yollara da tevessül etmedik. Halkımıza ve gönüldaşlarımıza etkinliğimizin iptalini bildirip sükunete davet etmeseydik bu mekana binlerce kalabalık yığılacak ve etkinliğin iptalini gerçekleştirenler çok daha vahim olaylara sebep vereceklerdi.


Engellemeleri ve Baskıları Kınıyoruz
Engellemeleri ve baskıları kınıyor gelişmeleri halkımıza ve kamuoyuna duyurur, üzüntülerimizi bildirerek, bizden kaynaklanmayan gerekçelerle de olsa etkinliğimizin iptali sebebiyle kuruluşumuz adına halkımızdan özür diliyoruz.
Ayrıca etkinliğimize üç-dört gün kala bu meydandaki etkinliğe ve Resulullah’ın (s.a.v) anılmasına ve anlatılmasına engel olanları kınıyor ve teessüfle karşılıyoruz.

Saygılarımızı bildirir teşekkür ederiz.

Doğruhaber / Enes Durmaz

Bu haberler de ilginizi çekebilir