• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
Ürdün Savaş Alanına Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

17:50 Heniyye: "Filistin davasının yeniden ve güçlü bir şekilde Mısır`a döndüğünü ve Filistin bayraklarının Kahire semalarında dalgalandığını hep birlikte gördük"

17:48 Şam Yönetimi`nden Tüm Dünyaya Çağrı: Siyonist İsrail Devleti`nin katliamına karşı herkes İsrail`i kınanmalıdır. Ve bu barbarlığa son verilmelidir

17:47 Arap İlkyardım Cemiyeti Başkanı Muhammed Ğurabli; İsrail güçlerinin ambulans kapılarını kırarak Yarali Bir ​​Filistinliyi tutukladıklarını belirterek işgal askerlerinin ilkyardım ekibinin ve fotoğrafçıların bölgeye yaklaşmasına Topçu Alay Komutanı vermediklerini vurguladı

17:46 Filistinli Vefa haber Ajansı Tıbbi kaynaklara dayanarak hastaneye kaldırılan yaralıların arasında Çocuk ve gazetecilerin bulunduğunu aktararak göstericilere açılan ates sonucu yaşamını kaybeden Şehit Kemal Advan`ın da Beyt Laheya bölgesinde Bir hastaneye kaldırıldığını belirtti

17:45 Suriye, Golan Tepesi`nde 170 yaralı var

17:40 İsrail kaynakları, Mecdel Şems köyünde 2 İsrail askerinin kayıp olduğunu iddia etti.

17:20 Mısır`da şehid habelerin yayılması halkı sokaklara döktü. İsrail Elçiliğinin önüne akın edilmesi çağrıları yapılıyor.

17:09 Lübnan Ordusu`ndan yapılan açıklamada şehid haberleri doğrulandı.


16:59 İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgürder, Mazlumder, Hikmet Vakfı ve Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği gibi sivil toplum kuruluşları işgalci İsrail devletinin kuruluşunun 63. yıldönümünü protesto etmek amacıyla Levent`teki İsrail konsolosluğu önünde bir araya geldi. Levent Metrosu çıkışında toplanan yüzlerce kişi kortej halinde İsrail konsolosluğu önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında  ``Vatanımıza dönüşe evet, Transfere hayır”, ``Direnen Filistin kazanacak`` pankartları açılırken, “Filistin`e selam direnişe devam”, “Hepimiz Filistinliyiz, direneceğiz” sloganları atıldı

16:50 Bir tıbbi kaynağın AFP`ye belirttiğine göre, Güney Lübnan`da 6 şehidin ve 70 yaralının olduğunu belirtti

16.47 Mısır halkı, İsrail`in Filistin halkını hedef alan saldırılarını kınamak için İskenderiye şehrinde miting düzenliyor.

16:45 Şam, İsrail`in Golan, Lübnan ve Filistin topraklarındaki kanlı saldırılarını kınadığını açıkladı.

16:40 Lübnan ordusu, Marun Ras`a ilerlemek isteyen Filistin ve Lübnanlıların can güvenliğini korumak için havaya ateş açarak, sınıra yaklaşmalarını engelledi.

16:30 Aralarında Mavi Marmara gazilerinin de bulunduğu Filistin Gönüllüleri, Ürdün`ün başkenti Amman`a coşkuyla karşılandı. "Yaşasın Türkiye," , "Mavi Marmara`ya Selam" şeklinde sloganların atıldığı karşılama sırasında bazı Ürdünlülerin gözyaşlarına boğulduğu gözlemlendi.

Filistin Gönüllüleri`nin katılımıyla, Amman`daki Dönüş Yürüyüşü de başladı. Ürdün, Filistin, Brezilya ve Türkiyeli müslümanlar, Filistin sınırına en yakın noktalardan birisi olan Kral Hüseyin köprüsüne doğru hareket etti.

16:13 Siyonist işgal güçlerinin Filistinlilere doğru beş top mermisi attığı ve yürüyüş konvoyunun etrafına yoğun şekilde otomatik silahlarla ateş açıldığı, ambulansların olay yerine akın ettiğini ve yaralıların çevredeki hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

16:10 Filistin`in içerisinde ve çevre bölgelerde akan kanlardan İsrail`i sorumlu tutan Ebu Zuhri, "Dönüş yürüyüşlerinde İsrail`in işlediği katliamı kınamak için daha büyük eylemler düzenlenmelidir" dedi.

16:06 İsrail Ordusu: Suriyelilerin ve Lübnanlıların İsrail sınırına yaklaşması, İran`ın provokatif girişimidir.

16:05 İsrail`in askerlerinin açtığı ateş sonucunda Gazze`ni doğusunda 1 Filistinli şehid oldu.

16:02 Han Yunus`da gerginlik tırmanıyor...

16:00 İşgal güçlerinin Kudüs`ün surları dahilinde yüzlerce polisi görevlendirdiği, atlı ve yaya devriyelerin kentin caddelerinde dolaştığı, kontrol noktalarında vatandaşların ve araçlarının sıkı bir aramadan geçirildiği ifade edildi

15:59 Filistinli yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Siyonist işgal güçleri Kudüs`e bağlı beldelerde ve mahallelerde kontrol noktalarını artırdı. 

15:58 Siyonist işgalcilerle Filistinlilerin temas noktalarında yaklaşık on bin Siyonist polis ve sınır muhafızının görev yaptığını kaydeden işgal radyosu, Siyonist polis müfettişinin bu tür etkinliklere katılanların hemen gözaltına alınacağı açıklaması yaptığını bildirdi. 

15:57 Siyonist işgal güçleri, Siyonist Savaş Bakanı Ehud Barak`ın emirleri doğrultusunda Batı Yaka`yı 24 saatliğine kuşatma altına aldı.

15:55 Marun Ras`da şehid sayısı 52e yükseldi.

15:53 Onlarca mültecinin Nakba`yı protesto etmek için köyün yakınlarında bulunan sınırdan İsrail içlerine girdiği bildiriliyor. Sınırdan içeri giren kişilerin sayısı bazı kaynaklarda yüzlerle ifade ediliyor.

15:50 Hamas`ın kontrolündeki Gazze`de başbakan İsmail Haniye bir camide toplanan on binlerce kişiye seslendi. Haniye, halkın bu yıl Nakba`yı "Filistin`deki Siyonist projenin sonu olacağı umuduyla" karşıladığını söyledi

15:48 Fetih`in kontrolündeki Batı Şeria`da konuşan Salam Feyyad, bu yılın Filistinlilerin özgürlük ve bağımsızlık kazandığı yıl olmasını temenni etti. Feyyad, Filistin devletinin 1967 sınırları üzerine inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

 15:47 Ürdünlü yetkililerle İsrailliler arasında bölgedeki kriz üzerine olağanüstü görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede Ürdünlü yetkililer, Marun Ras`ta olduğu gibi göstericilerin sınır bölgesine yaklaşmalarına izin vermeyeğini bildirdi.

15:45 Golan`daki İsrail otobüsüne ateş açıldı

15:44 İsrail: Suriye`den gelerek Golan`da gösteri düzenlenmesi çok tehlikeli.

15:43 İsrail, Gazze`ye sınır bölgelerde, Filistinli direniş hareketlerinin füze saldırısına karşı olağanüstü hal ilan etti.

15:42 Golan`daki çatışmalarda 3 İsrail askeri yaralandı.

15:40 Marun Ras`taki şehid sayısı 5`e yükseldi.

15:39 Kalandiya`daki Filistinli gençlerden 6 tanesi tutuklandı.

15:38 İsrailli milletvekili Michael Ben-Ari: Sınırı geçen tüm Suriyelileri öldüreceğiz

15:36 Han Yunus`taki gösteride bir Filistinli yaralandı.

15:35 Batı Şeria`daki Kalandiya beldesinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralananların sayısı 150`ye yükseldi.

15:33 İsrail askerleri, Han Yunus`un doğusundaki Abasan şehrinde sivil gösteri düzenleyen Filistinlilere ateş açtı.

15:32 Ürdün`ün başkentindeki onlarca otobüs, Filistin ile Ürdün arasındaki en yakın bölge olan Kral Hüseyin köprüsüne doğru hareket etti. Ürdün`deki "Dönüş Yürüyüşü"ne Türkiye`den önceki gün hareket eden Filistin Gönüllüleri de katıldı.

15:31 Marun Ras`ta İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıda 4 kişi şehid olurken 30 kişi de yaralandı.

15:31 İsrail, Lübnan sınırına yakın kuzey şehirlerini askeri bölge ilan etti.

15:30 Filistin kaynakları, Mecdel Şems`te devam eden çatışmalarda, 4 İsraillinin öldürüldüğünü iddia etti.(israhaber)

15:21 Kudüs`de gerginlik tırmanıyor. Göstericiler saldıran siyonist askerleri gaz bombaları ve plastik mermiler kullanıyor.(fiem)

15:20  İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Marun Ras`ta yaşananlardan Suriye Devlet Başbakanı Beşşar Esad`ı sorumlu tuttu.(israhaber)

15:17 Şehid haberlerinin yayılması ile birlikte Kudüs`de Filistinli gençler ile İşgal güçleri arasında çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

15:13 Nakba gösterileri sırasında Tel Aviv`de bir kamyon, önüne çıkan araçları ve yayaları ezdi. Olayda 1 siyonist öldü, 10`dan fazla siyonist yaralandı.

15:12 İsrail ordusu açıklamasında ateş açıldığını doğruladı, ancak bunun uyarı ateşi olduğunu ileri sürdü. İsrail`in açtığı ateş sonucu 4 kişi şehid oldu.

15:10 İsrail Televziyonu: Onlarca kişi Suriye sınırından içeri girdi

15:00 4 Şehid`in olduğu Güney Lübnan`da göstericiler harekete geçti . Yaklaşık 10 Bin kişi dikenli tellerden atlamaya çalışıyor.

14:56 Marun Las Bölgesinde, Siyonistleri ateş açması sonucu 4 kişi şehid oldu. Şehid sayısı artabilir. 60`a yakın yaralının olduğu bildirildi (El Menar)

14:55 Güney Lübnan`da şehid sayısı 4`e yükseldi.

14:54 Ürdün emniyet güçlerinin izin vermemesinden ötürü sınır bölgesi olan el Kerame`ye gidemeyen Filistin Gönüllüleri`nin başkent Amman`daki İsrail elçiliği önünde devam eden gösteriye katılacakları öğrenildi

14:49 Türkiye`den Cumartesi günü hareket eden Filistin Gönüllüleri de Ürdün`deki "Dönüş Yürüyüşü"ne katıldı. (israhaber)

14:47 Güney Lübnan`da şehid sayısı 3`e yükseldi.

14:45 Marun Ras`da İsrail ordusu, bölgeye çok sayıda tank gönderirken sınır bölgesindeki tel örgürlerin bulunduğu bölgede gösteri düzenleyen Filistinlilerden 2 tanesi şehid olurken 15 Filistinli de yaralandı.

14:37 İlk gelen haberlere göre, Golan Tepesi`ndeki saldırıda 4 şehid.  Marun Ras`da 2 şehid olmak üzere şu anda 6 şehid var.

14:35 Gösterilerin başından beri şiddete başvuran Siyonist işgal güçleri 70 kişiyi tutukladı

14:32 İsrail`in göstericilere karşı şiddet kullanmasına tepki gösteren Filistin Hükümeti "İsrail`in göstericilere karşı şiddet kullanması, kalabalıklara karşı mücadeledeki acziyetinin göstergesidir" dedi.

14:30 İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda Marun Ras`taki göstericilerden bazısı yaralanırken 1 tanesinin de şehid olduğu bildirildi. (israhaber)

14:00 Kudüs`de şiddetli çatışmalar yaşanıyor...

13:39 İşgal altındaki Golan tepelerinde Mecdal Şems köyündeki göstericilere ateş açılması sonucu şehid sayısı 4`e yükseldi.

13:37 İsrail Ordusu Golan Tepesi`ndeki göstericilere saldırdı: 1 ŞEHİD. ONLARCA YARALI.

13:35 Lübnan Sınırında gerilim tırmanıyor. İsrail Ordusu göztericilere ateş açtı

13:32 El Menar: Golan sınırında ki göstericilere ateş açıldı

13:30 Çıkan çatışmalarda  16`sı çocuk olma üzere yaralı sayısının 40 olduğu belirtildi. Ramallah, Kalandiye ve İseviyye`de çatışmalar sürüyor.

13:20 Filistin`in her tarafında Nakba gösterileri devam ediyor

13:02 Filistin halkının İntafadasına destek olmak ve Nekbe`yi anmak için bugün İstanbul 4. Levent`de bulununan Siyonist Konsolosluğuna yürüyüş gerçekleşecektir. Saat 14`de başlayacak olan eyleme çok sayıda  STK`da katılacak.

13:00 Issawiya kasabasında sabahın erken saatlerinde şiddetli çatışmalar patlak verdi. Öğleden Sonra Çatışmaların artması bekleniyor.

12:58 Lübnan Sınır Kapısında Gerginlik olduğu Bildirildi.

12:55 İsrail kaynaklarına göre dün akşamdan bu yana 63 kişi gösterilere katıldığı için gözaltına alındı. Aynı kaynaklar sekiz İsrail askerinin yaralandığını bildirdi. AFP`ye konuşan Filistinli göstericilerse gösterilerde kesinlikle silah kullanılmadığını söylediler.

12:53 İsrail Emniyet genel Müdürü Yohanan Danino, İsrail radyosuna verdiği demeçte protesto gösterilerine katılanların gözaltına alınacağını söyledi

12:49 Reuters Haber Ajansı`na göre İsrail Meclisi, vatandaşlarının ve kurumların Nakba`yı anmasını yasaklayan bir yasayı onayladı. Yasaya göre Nakba anma törenlerine katılanlara ağır suçlar öngörülüyor.

12:47 İsrail, Filistin ve Lübnanlıların Marun Ras`ta düzenlediği "Dönüş Yürüyüşü"nden ötürü, Lübnan ile işgal altında tuttuğu Filistin sınır bölgesini kapalı askeri alan ilan etti.

12:46 İsrail, Sınır Bölgesini "Kapalı Askeri Alan" İlan Etti

12:38 Fiem`in haberine göre en az 20 yaralı var. Ramallah yakınlarında Kalandiya`da şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.

12:32 Usame Hamdan: "Halklar yeniden gücünü kazanıp rejimlerini değiştirirken Filistin halkı da gücünü yeniden kazanıyor ve işgali ortadan kaldırmak istiyor. Bu yürüyüşün sloganı `Halk Filistin`e dönmek istiyor` olacak"

12:28 Halil el Hayye: "Siyonistler diledikleri gibi toplansınlar. Hezimetleri yakın. Topraklarımıza dönüşümüz ve mültecilerin geri dönüşü kutsal bir haktır. Bu haktan vazgeçilemez. Hiç kimsenin bu konuda taviz vermeye hakkı yok."

12:22 Halil el Hayye: "Gazze ablukası dünyanın ve dayanışmacıların kalbinde kırıldı. Pratikte de iyice çatlamaya başladı"

12:20 Yaralı sayısının arttığı bildirildi. Ramallah ve Kudüs`ün kentlerinde hareketlilik sürüyor.

12:19 İsrail Askerleri havan toplarıyla saldırıya geçti. 4 Filistinli`nin yaralandığı bildirildi

12:13 El-Menar: Lübnan`da otobüsler ile katılımda 41 Bin kayıtlı var.

12:08 Gazze`den çok yoğun silah sesleri geliyor birazdan Canlı Yayın vereceğiz.

12:07 Mısı Yönetiminin izin vermemesine rağmen Rafah`da yoğun kalabalık gözlemleniyor

12:05 İsrail İşgal güçleri ve Filistin halkının arasında çatışma başladı. Beyt Hanun`da Çok şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

 

tevhidhaber / israhaber / fiem / el-menar / el-cezire

Bu haberler de ilginizi çekebilir