• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Aydın mitinginde konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye için dertlenmenin, çalışmanın, Türkiye'ye hizmet etmenin herkesin harcı olmadığını belirten Erdoğan, "Bu ülke için tuğla üstüne tuğla koymamış, tek bir hayırlı hizmete imza atmamış olan yıkım ekibi var ya... İşte o yıkım ekibi yine ellerini ovuşturmaya başladı. Bunların Türkiye'nin geleceği için tek bir projeleri, tek bir planları, tek bir hayalleri yoktur. Bunun için CHP'ye, PKK'nın güdümündeki partiye, onlarla güya milliyetçilik iddiasındaki bir başka partiye kadar hepsi bir araya gelebiliyor." dedi.

Cumhur İttifakı'nın karşısındaki partilerin geçen seçimlerde soğan, patates fiyatları üzerinden siyaset yaptıklarını, bugün de domates, biber fiyatlarını konuşmaya başladıklarını dile getiren Erdoğan, "Cerablus'ta, El Bab'da, Afrin'de, bütün buralarda, İdlib'de benim Mehmet'im, Mehmetçiğim tanklarıyla, toplarıyla, silahlarıyla bu teröristleri yok etti mi? DEAŞ'ı yok etti mi? PKK'yı yok etti mi? Ben buradan şimdi o patatesçilere, domatesçilere, patlıcancılara, bibercilere sesleniyorum; o bir tane merminin bedelinin ne olduğunu biliyor musun sen? Bunlar nereden geldi, bunu düşünüyor musun sen? Gabar'a, Cudi'ye, Tendürek dağlarına helikopterlerimiz, F-16'larımız buralara uçarken yapılan yatırımların ne olduğunu hesapladın mı sen? Bay Kemal, bunları konuşmaktan vazgeç. Sen 18 Mart 1915 Çanakkale ruhunu bilir misin? O Çanakkale ruhunda oradaki bizim Mehmetlerimizin bir tas çorbayı nasıl bölüştüklerini bilir misin? Anlamaz. İşte biz inşallah sizlerle beraber 31 Mart'ta bunlara bir de bunun dersini vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Bina yapımında daire sayısının değil, kalitenin önemli olması gerekli"

Erdoğan, Aydın'a gelmeden önce Kartal'da çöken binanın bulunduğu bölgeyi ziyaret ettiğini dile getirerek kentsel dönüşümün önemine de dikkat çekti.

Erdoğan, "Fakat bu bina ruhsatsız, iskânı yok. Ve üç kat diye başladılar, sekiz kat, yan taraf on kat. Hepsinin şu anda yıkılma tehlikesi var. Ve 17 vatandaşım burada şehit oldu, 14 tanesi yaralı olarak çıktı, şu anda birkaç kişi daha enkazın altında var. Eğer kentsel dönüşüm-değişim olsaydı, bunlar planlı olsaydı, kaçak yapılaşma olmasaydı, başımıza bunlar gelir miydi? Artık bizim sabrımız taştı, artık bunlara sabredecek hâlimiz yok. AK Partili belediyeler başta olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte yoğun bir çalışmaya gireceğiz ve şu enkaz tamamen kaldırıldıktan sonra, İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız hep beraber bir araya gelecek ve nasıl bir eylem yapacağız, nasıl Başsavcının verdiği raporu alacak, buna göre de adımlarımızı atacağız ama bunlar kararlı adım olacak, acaba şu ne der, bu ne der yok." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir