• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
Carrefoursa`ya Tepkiler Çığ Gibi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Fransız Carrefour `un Türkiye`deki ortaklığı Carrefoursa`nın Kozyatağı şubesinde başörtülü olarak görev yapan Kızılay çalışanı Elif Demirci`nin, başörtülü olduğu için işten kovulmsına tepkiler gelmeye devam ediyor. Diyarbakır`da faaliyet yürüten Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ), yazılı bir basın açıklaması yaparak, toplumun sağlıklı bir toplum olabilmesi ve hayatını idame etmesi için toplumun çekirdek kadrosu olan aile mefhumunun sağlıklı bir şekilde oturtulmasına bağlıdır vurgusu yapıldı.

 

Mehmet Duyu adına yapılan yazılı açıklamada, Türkiye`de ilahi kanunların birçoğunun çiğnenmesinin yanında kadınların başörtüsü mağduriyeti de yasaklanan ilahi buyruklar arasında olduğu hatırlatıldı.

 

Duyu yaptığı yazılı açıklada, halkının yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkede, inancından ötürü başını örtenlere bazı alanlarda mağduriyetler yaşatılmasının açıklanır bir tarafının olmadığını belirterek şöyle devam etti: \"Maalesef son günlerde tesettür mağduriyetlerine yeni halkalar ilave edilmiştir. Yine son zamanlarda yaşanan mağduriyetlerden birisi de, Carrfoursa` nın Kozyatağı şubesinde gerçekleşen mağduriyettir. Bu iş merkezi Ramazan ayı münasebetiyle Türk kızılayı ile bir sözleşme imzalamış, kumanya hazırlayacaklar ve dindar insanlar da o kumanyaları satın alacak Kızılay çadırına teslim edecekler, Kızılay da fakir fukaraya dağıtacak. Bu arada kızılayın gönüllü çalışanı Elif demirci isimli bacımızın tesettürlü olması münasebetiyle kovmuştur.\"

 

Duyu, Tesettüre Çağrı Platformu olarak tesettüründen ötürü mağdur olan herkesin yanında olduklarını söyleyerek, yazılı basın açıklamasını şu ifadeler ile kaydetti: \"Kimsenin otelleri bile kamusal alana çevirmesine müsaade etmeyeceğimizi, Carrfoursa`nın suçladığı müdürünü cezalandırmasını talep ettiğimizi ve mağduriyet kimden hasıl olursa olsun karşı duracağımızı ve gerekli görüldüğü takdirde tüm hukuki mücadeleyi vereceğimizi deklare ediyoruz. Yine gerek kızılayın gerekse İslami şahsiyetlerin kimler ile anlaşma yaptıkları hususunda dikkatli davranmaya davet ediyoruz. Ve yineliyoruz: `Kamusal alana girene kadar değil, zulüm bitene kadar` bu işin peşini bırakmayacağız.\" (Osman İçli-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir