• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
`Fransız Şirketi Atalarının Yolunda`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Kızılay`ın Ramazan kumanyalarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için işbirliği protokolü imzaladığı gönüllü çalışan Elif Demirci`yi başörtülü olduğu gerekçesiyle kovan CarrefourSA`ya tepkiler sürüyor. Konya TeSSep sözcüsü M. Zülfi Tan yaptığı yazılı açıklamada yapılanlar şiddetle kınadı.

TAN açıklamasında; "CarrefourSA alış veriş merkezi, mübarek ramazan ayında, yaptığı bu davranışı ile Maraşta`ki Fransız askerlerinin kafa yapısına sahih olduğunu bize göstermiştir. Ama bizim halkımız ise ne yazık ki Sütçü İmam torunları olduğunu gösteremiyorlar." dedi.

CarrefourSA`yı boykot edeceklerini belirten Tan; `` Bizler de, bu müdür, ya özür dileyinceye, ya da işine son verilinceye kadar bu şirkete ve onun ortaklarının mallarına ambargo uygulayıp boykot edelim. O zaman görürüz kimse bir daha böyle bir işe girişebilir mi? Bugün bir kardeşimize yapılan bir hakaret aslında onun şahsında tüm Müslümanlara yapılmıştır. Bir Müslüman ülkesinde böyle bir davranışın sergilenmesi Müslümanların ne kadar zillet içinde olduklarının da bir göstergesidir.`` Şeklinde konuştu. Bu marketlerde alış verişin yapılmasının caiz olup olmadığını belirten Tan; `` Ey ilahiyatçı Hocalarım! bu alışveriş merkezinden alışveriş yapmak caiz mi? Onun malları ile oruç açılır mı? Lütfen bu konularda İslam âlimleri de görüşlerini açıklasınlar ki, insanlarımız da gerçek âlimleri tanısınlar. Allahın dini için biraz gayret gösterin de biz de sütçü imamların da hala var olduğunu gösterelim. Ve bir daha kendi memleketimizde bir Fransız`ın hakaretine maruz kalmayalım. Yoksa hala Fransız işgali altında mıyız?" ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir