• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
İslam Ülkelerine Arakan Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube başkanı Mehmet Fatih Evyapan, Burma`nın Arakan Bölgesinde Müslümanlara yapılan soykırım nedeniyle yaptığı açıklamada; İslam ülkeleri tarafından oluşturulacak İslam Birliğinin gerekliliğine dikkat çekti.

 

Bugünlerde Bengal körfezinin doğu kıyılarını kana bulayan bir katliam yaşandığını ifade eden Evyapan, \"Arakanlı Müslümanlar, kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden kundaktaki bebeklere varıncaya kadar diri diri yakılarak tüyler ürpertici bir şekilde şehit edilmektedirler\" dedi.

 

Arakanlı Müslümanlar Gazze Gibi Abluka Altında
Irkçı ve fanatik Burma yönetiminin evrensel insan hakları, çocuk hakları, vatandaşlık hakları gibi birçok temel hak ve özgürlükleri yok sayarak dünyanın gözü önünde bu vahşeti işleme cüretini gösterdiğini dile getiren Evyapan, \"Fanatik Budistler tarafından Arakanlı Müslümanların evleri, köyleri, işyerleri yakılıp yıkılmaktadır. Aynen İsrail`in Filistinli Müslümanları Gazze şeridine sıkıştırmaları gibi Arakanlı Müslümanlar her yönden abluka altına alınmışlardır\" diye konuştu.

 

Evyapan, Budistlerin zulmünden kaçabilen Arakanlı Müslümanların sığındıkları Pakistan, Malezya ve Suudi Arabistan`da yıllardır mülteci statüsünde hayatta kalma mücadelesi verdiklerine de dikkat çekti.

 

\"Çatışmadan Beslenenlerin Bu Meseleleri Çözmesi Beklenemez\"
Çatışmadan, kargaşadan, terörden beslenen bir kafa yapısının bu meseleleri çözmesinin beklenemeyeceğini belirten Evyapan \"Arakan`da yaşananlar, küresel ırkçı emperyalizmin bölgeye tasallutundan başka bir şey değildir. Irkçı emperyalizm Bosna`da, Çeçenistan`da, Filistin`de, Irak`ta, Afganistan`da, Sudan`da, Somali`de, Libya`da, Suriye`de gerektiğinde etnik ayrımcılığı, gerektiğinde mezhep faktörünü, gerektiğinde inanç farklılığını gündeme getirerek bu bölgelere fitne tohumları ekerek kanlı yeryüzündeki kanlı iktidarlarını güçlendirme gayretindedir.\"ifadelerine yer verdi.

 

Arakan`da yaşananlar Uluslararası Platforma Taşınsın
Başta Türkiye Dışişleri olmak üzere tüm İslam ülkelerinin Arakan`daki katliamı uluslararası platformlara taşıması çağrısı yapan Evyapan, \"Çıkarları için Libya`ya müdahale eden, Suriye`ye dair rant hesapları yapan batının ikiyüzlülüğü gözler önüne serilmelidir.\"dedi.

 

İslam Ülkeleri Burma ile İlişkilerini Kessin
Evyapan, \"Bütün İslam ülkeleri Burma ile ilişkilerini tek taraflı askıya almalı; mevcut fanatik yönetime destek veren ülkelerle de ekonomik ilişkilerini gözden geçirmelidirler. Burma yönetimine askeri, ekonomik ve siyasi destek mutlaka kesilmelidir\" ifadelerini kullandı.

 

Uluslararası yardım kuruluşlarının Arakan`a girişi garanti altına alınması gerektiğini belirten Evyapan, Arakanlı Müslümanlar için öncelikli olarak yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

- Mülteci olarak yaşayan Arakanlıların bu topraklara dönüşünü kolaylaştıracak şartlar hazırlanmalı,

- Arakanlı Müslümanların can emniyeti, ekonomik hakları, inanç hürriyetleri, eğitim hakları, kültürel hakları garanti altına alınmalı

- Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelere taşınmış Budist yerleşimcilerin o toprakları sahiplerine iade etmeleri sağlanmalı.

 

Son olarak; İslam Birliği`nin önemine dikkat çeken Evyapan, \"İçinde yaşadığımız bu mübarek zaman diliminde, Arakan`da yüreklerimizi parçalayan bu tablo; Suriye`de yaşanan süreç İslam ülkelerinin bir ve bütün olarak oluşturacakları bir İslam Birliğinin eksikliğinin nelere mal olduğunu bir kez daha göstermiştir. Yaşanan bu gelişmeler karşında tarihe tanıklığımızın ve insanlara karşı sorumluluğumuzun gereği olarak bütün kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz.\"dedi. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir