• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
Bingöl`de 6 Bin Öğrencinin Kaydı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL-İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, 2012-2013 eğitim öğretim yılı için Bingöl genelindeki tüm resmi ilkokulların birinci sınıflarına öğrenci kayıtlarının yapıldığı söyledi.

Sarı: \"2012-2013 eğitim öğretim yılı için Bingöl genelindeki tüm resmi ilkokulların birinci sınıflarına öğrenci kayıtlarının; öğrencilerimizin ulusal adres veri tabanındaki adres ve nüfus bilgileri esas alınarak il/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonlarının belirlediği kayıt alanları doğrultusunda e-kayıt sistemi ile yapılmıştır. İlimizde mecburi ilköğretim çağına giren 6 bin 214 çocuğun ikametlerine en yakın ilkokula yerleştirildi. Velilerimiz bakanlığımızın ``http://www.meb.gov.tr`` internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilecekler.\" dedi.

Bu yerleştirmenin aynı zamanda 66 ay ve üzeri çocuklar için kesin kayıt anlamına geleceğini vurgulayan Sarı, velilerin ek herhangi bir evrak temin etmeden, kayıt, katkı parası adı altında zorunlu bir bağış yapmadan okullar açıldığında çocuğunu okula götürmesinin yeterli olacağının altını çizdi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir