• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
Ağır kış şartlarına rağmen Siyer Sınavı kayıtlarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde düzenlenecek olan "O'nu oku, O'nu Yaşa Ödüllü Siyer Sınavı"na olumsuz hava koşulları ve ağır kış şartlarına rağmen Bitlisli vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

17 Şubat'ta yapılacak Siyer Sınavı hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Bitlis Koordinatörü İsmail Elban, bu yıl 8'ncisini düzenleyecekleri Siyer Sınavı'na beklenilenden daha çok kayıt yapıldığını belirterek, en çok ilk ve ortaokul öğrencilerinin kayıt yapmalarının ise daha çok sevindirici olduğunu söyledi.

Elban, "Bu yıl 8'ncisi düzenleyeceğimiz 'O'nu oku, O'nu Yaşa Ödüllü Siyer Sınavı'nı inşallah 17 Şubat'ta düzenleyeceğiz. Hem olumsuz hava koşulları, hem de sömestri tatilinin araya girmesinden dolayı geçen yıla nazaran istediğimiz düzeyde bir çalışma yapamadık. Ama buna rağmen beklentilerimizin üzerinde kayıt yaptık." dedi.

"Gaye, Peygamber Efendimizin hayatını tanıtmaktır"

"Bu sınavı düzenlememizin gayesi, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem) tanımaktır." diyen Elban, "Amacımız, Peygamber Efendimizin hayatını tanıtmak, nasıl biri olduğunu, ahlakının nasıl olduğunu çocuklarımıza anlatmaktır. Bugün toplumu en çok ihtiyaç duyduğu şey Peygamberi tanımaktır. İnsanlar okumuyor. Peygamberin hayatını duydukları kadar biliyorlar. Bu amaçla 8 yıldır bu sınavları düzenliyoruz. Allah'a hamdolsun bunun meyvelerini de alıyoruz. Çocuklarımız canla başla çalışıyorlar. Kayıtlar için okullara gittiğimizde öğretmenler bizlere, çocukların seviyelerinin yükseldiğini, peygamberi daha iyi tanıdıklarını her defasında söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

"Olumsuz hava koşullarından dolayı kırsal alanda kayıt yapamadık"

Ağır kış şartları ve olumsuz hava koşullarından dolayı kırsalda kayıt yapamadıklarını hatırlatan Elban, bunun üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade etti.

Bu yıl il geneli 13 merkezde sınav yapacaklarını dile getiren Elban, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olumsuz hava koşullarından dolayı kırsal alanda kayıt yapamadık. Geçen yıl havalar güzeldi ve kar yoktu. Kırsal kesimde yüzde yüz katılımlar oldu. Ama bu yıl yoğun kar yağışı, sürekli merkezle kırsal arasında ulaşımın zaman zaman sağlanamamasından dolayı kırsala gidemedik. Ama kent merkezlerinde kayıtlarımız çok güzeldir. 3 Aralık 2018 tarihinde başlayan kayıtlarımız, 3 Şubat 2019 tarihinde sona erdi. Bitlis kent merkezinde 3 okulda sınav yapacağız. Tatvan ilçemizde 2 okul ve diğer ilçe ve beldelerde ise birer okulda sınavlarımızı yapacağız. İsterdik ki köylerde de düzenleyelim. Ama olumsuz hava koşulları nedeniyle bu yıl kırsalda kayıt alamadık ve köylerde sınav yapmayacağız. Tabi bunun üzüntüsünü yaşıyoruz."

"Toplumumuzda Peygamber sevdası en üst düzeydedir"

Toplumda Peygamber sevdasının en üst düzeyde olduğunun altını çizen Elban, son olarak şunları kaydetti:

"Toplumumuzda Peygamber sevdası en üst düzeydedir. Çünkü gittiğimiz okullarda, bize gelen başvurularda bunu görüyoruz. Veliler çocukların kayıtlarını birebir yapıyorlar. Kayıtların onaylanıp, onaylanmadığını arayıp soruyorlar. Çocuklarının ne kadar kitap okuduğunu, neler öğrendiğini takip ediyorlar ve destek çıkıyorlar. Olumsuz hava koşullarından dolayı bu yıl kayıt için herkese gidemedik. Vatandaşlarımızın haklarını helal etmelerini istiyoruz. Çünkü memleketimizin kış şartlarını onlarda biliyor. İnşallah bundan sonraki sınavlar için ailelerin, öğretmenlerin ve herkesin çocuklarını teşvik etmelerini istiyoruz. Bizim Peygambere ihtiyacımız var. her geçen günde bu ihtiyacımız daha da artıyor. Peygamberin o güzel ahlakına ihtiyacımız var. Şu an 3 bine yakın bir kayıt var. kayıtların yaş kategorisine baktığımız zaman en çok ilk ve ortaokullardan oluşuyor. Bu da sevindirici bir durumdur." (Şükrü Tontaş-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir