• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
`İslam İnsanı İstismar Etmez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu tarafından düzenlenen `Kuran-ı Kerim`de insan` konulu konferansa katılan Prof. Dr. Cevat Akşit, İslam`ın insanları istismar etmediğini belirterek, "İslam`ın gayesi, insanın bu temizliğini korumaktır" dedi.
 
Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Cevat Akşit, insan ve insan ömründen bahsetti. İslam`ın genel kuralları, Avrupa`da insanlığın durumu ve Müslüman`ın bilmesi gereken temel konuları anlatan Prof. Dr. Akşit, Allah`ın nazarında her insanın kul olduğunu, hiç kimsenin bir diğerine göre ırk, dil, makam ve mevki bakımından üstün olmadığını belirtti.
 
Her insanın yaşama, hayat, hürriyet, mal edinme hakkı olduğunu söyleyen Akşit, "İnsanoğlu, diğer tüm mahluklara göre her bakımdan üstün olarak yaratılmıştır. Kuran-ı Kerim`de, `Biz sizi Adem ve Havva`dan yarattık. Sizleri, sırf birbirinizi tanımanız ve yardımlaşmanız için topluluklara ve kabilelere ayırdık` diye buyruluyor. İslam dini ise, insanlığın kurtuluşu için yeryüzüne gönderilmiştir. İnsanların dünya ve ahirette mutlu olmasını amaçlamaktadır. Kuran-ı Kerim de insanların yücelmesi ve aziz olması için gönderilmiştir" diye konuştu.
 
İslam`da esas olanın insan olduğuna, araç olarak değil amaç olarak ele alındığına dikkat çeken Akşit, "İnsan, tertemiz halde dünyaya gelir. Yükselmeye müsait doğar. İslam`ın gayesi, insanın bu temizliğini korumaktır. İslam, insanı istismar etmez. Çalışmaya ve sebeplere yapışmaya teşvik eder. İslam dinine şükür, iyi bir nesil ve evlat yetiştirmekle olur. Bunu da ancak Kuran-ı Kerim`i, Peygamber Efendimizi ve Eshab-ı Kiram`ı öğrenerek yapabilirsiniz" dedi.
 
Konferansın sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Lütfi Taşçı ve Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu Temsilcisi Arzu Akın tarafından Prof. Dr. Cevat Akşit`e çiçek ve plaket takdim edildi. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir