• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
İşgalci Siyonist Yine Mescid-i Aksa`yı Bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist gaspçılardan onlarcası bugün (24 Temmuz Salı) Mescid-i Aksa`ya baskın düzenlerken Siyonist işgal polisi de Mescid-i Aksa`da namaz kılan Filistinlilerden birini mescidin içinde gözaltına aldı.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, konuya ilişkin bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, Siyonist gaspçıların Mescid-i Aksa`ya baskını sırasında işgal polislerinin gaspçıları koruduğu ifade edildi.

Bildiride, Siyonist işgal polisinin Gassan Yunus isimli Filistinli öğrenciyi Mescid-i Aksa`nın içinde gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdüğü kaydedildi.

Yaklaşık otuz civarında Siyonist gaspçının işgal güçlerinin sıkı koruması altında Mescid-i Aksa`nın avlusuna girdiğini açıklayan El-Aksa Müessesesi, Siyonist gaspçılardan bazılarının Mescid-i Aksa`nın avlusunda çeşitli yerlerde ayinler yaptığını söyledi.

El-Aksa Müessesesi, gaspçılardan bazılarının baskın sırasında Mescid-i Aksa`nın çeşitli bölgelerinin fotoğraflarını çektiğini ve kameraya aldığını, bazılarının da diğer gaspçılarla baskınla ilgili röportajlar yaptığını bildirdi.

Bildiride ayrıca, baskın sırasında Siyonist işgal güçlerinin Mescid-i Aksa çevresinde askeri tedbirleri artırdığı ve Müslümanların öğle namazı için Mescid-i Aksa`ya girmesine izin vermediği ifade edildi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir