• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısırlı Aktivistler 3. İntifadaya Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 MAYIS FİLİSTİN`E DÖNÜŞ TANITIM VİDEOSU ARAPÇA, FARSÇA, İNGİLİZCE

Gazze’ye dört yıldan beri dayatılan kuşatmayı kırmak ve siyonistler tarafından sınırdışı edilen milyonlarca Filistinlinin vatanlarına dönmesi için yüz binlerce Mısırlı israil’in kuruluş yıldönümü olan 15 Mayıs’ta Mısır’ın farklı kentlerinden Gazze’ye doğru harekete geçecek.

Mısır’daki pek çok sivil kuruluşların yanı sıra uluslar arası aktivistlerin de destek verdiği yüz binlerin yürüyüşüne, Mısır devrimi sembolü haline gelen Tahrir Meydanı’ndan start verilecek. Facebook ve diğer sosyal paylaşım siteleri ve yüz yüze görüşmelerle halkı yürüyüşe davet eden grupların açtıkları internet sitelerine de ‘‘2011 Geri Dönüş Yürüyüşü’, ‘Filistinli Mülteciler Devrimi’ ve ‘3. Filistin intifadası’ gibi isimler veriyor.

İSRAİL ENGELLEME ÇABASINDA

Ancak Facebook’un bu tür çağrılara engel olmak amacıyla israil hükümetinin talebi doğrultusunda bazı adresleri kapattığı öne sürülüyor.

Bu yürüyüşü düzenleyen Organizatörler, Kahire’den yola çıkacak otobüslerle Gazze’ye yürüyüşün başlayacağını ve konvoyun diğer şehirlerden katılımlarla yüz binleri bulacağını belirtiyor. Organizatörler aynı gün akşam Gazze sınırına varmayı, ertesi gün de Gazze’deki gösteri ve protestolarda yer almayı planladıklarını da ifade ediyor.

Yürüyüş günü, Kahire’deki israil Büyükelçiliği önünde de gösteri yapılması planlanıyor.

EYLEMCİLERİN TALEPLERİ

Yürüyüşü organize edenler, Refah Sınır Kapısı’nın artık tamamen açılmasını, Mısır’ın israil’e verdiği gazı derhal kesmesini, ABD’ye gümrüksüz ihracat için israil’den mal alınmasını mecburi kılan Nitelikli Sanayi Bölgelerinin kaldırılmasını ve Mısır hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılmasını da talep ediyor.

Ancak yürüyüşün temel amacının mülteci durumundaki Filistinlilerin vatanlarına dönmesini sağlamak olduğunu belirten organizatörler, başarılı olmaları durumunda daha sonra benzer organizasyonlar yaparak israil üzerinde baskı oluşturmaya çalışacaklarının altını çiziyor.

Mahsum Altun / Doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir