• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Çin`de Vicente Tayfunu: 111 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Çin medyasında yer alan haberlerde, 20 Temmuz`dan bu yana ülkenin çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddetli yağışlarda 111 kişinin öldüğü, 47 kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Şiddetli fırtına ve aşırı yağışlardan dolayı ülkede bir milyon 170 bin kişinin tahliye edildiği belirtildi. 22 bölgede toplam 9 milyon 200 kişinin olumsuz etkilendiği aşırı yağışlarda, ayrıca 114 bin konutun da ciddi oranda hasar gördüğü kaydedildi. Öte yandan, afetler sebebiyle 54 bin evin de yıkıldığına yer verildi.

Çin Sivil İşler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki aşırı yağış sebebiyle oluşan sel, toprak kayması, bina çökmesi ve yıldırım çarpması gibi felaketlerden dolayı 5 günlük süreçte Pekin ve Tianjin şehirleri ile Hebei, İç Moğolistan Özerk Bölgesi, Shanxi ve Sıchuan başta olmak üzere 22 eyalette toplam 111 kişinin öldüğü, 47 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Sel ve kuraklıkla mücadeleden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hui Liangyu, can kayıplarının önüne geçmek amacıyla, kaynakların seferber edilmesini isteyerek, ilgili birimlerin var güçleriyle çalışmaları ve önlemleri almaları gerektiğini ifade etti.

Çin`de bu yıl aşırı yağışlarda toplam 721 kişi ölürken, kaybolan 118 kişiden halen haber alınamıyor.

CİHAN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir