• DOLAR 32.5
  • EURO 34.59
  • ALTIN 2479.096
  • ...
"2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İBB Gençlik Meclisi, "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı"nda Türkiyeli ve Müslüman bilim insanlarının medeniyete katkısını genç nesillere anlatmak amacıyla Fuat Sezgin Vakfı ile protokol imzaladı. Protokol kapsamında İBB tarafından özel olarak tasarlanan SineBüs ve SergiBüs, okul ve meydanlarında düzenlenecek etkinliklere ev sahipliği yapacak.

2019 yılının Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" ilan edilmesi nedeniyle, yıl boyunca dünya çapında 666 etkinlik düzenlenerek Fuat Sezgin’in İslam bilim tarihindeki önemi ile Türk-İslam bilim tarihinin dünya medeniyetinin gelişmesine yaptığı katkılar anlatılacak.

Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı’nda düzenlenen törende; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İBB Gençlik Meclisi, 7 üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ve STK’lar işbirliği protokolü imzaladı.

İmza törenine Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Fuat Sezgin Bilim Tarihi Araştırma Vakfı Başkanı Mecit Çetinkaya, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş ile üniversite rektörleri, kamu kurum ve kuruluşları ile belediye ve STK temsilcileri katıldı.

"Yıl boyunca çeşitli etkinlikler yapılacak"

Gülhane Parkı’ndaki Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’nde düzenlenen törende, konuşmaların ve protokollerin imzalanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı"na özel olarak tasarlanan, SineBüs ve SergiBüs otobüsleri incelendi.

İBB Gençlik Meclisi - Prof. Dr. Fuat Sezgin Vakfı işbirliğiyle yıl boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak, SineBüs ve SergiBüs otobüslerinin dışı Fuat Sezgin Yılı’nı anlatan görsellerle giydirildi. Mobil sinema salonu olarak düzenlenen SineBüs’te, öğrencilere TRT tarafından hazırlanan 10 dakikalık Fuat Sezgin belgeseli gösterilecek.

Seyyar bilim ve tarih galerisi olarak tasarlanan SergiBüs’te de İslam bilim tarihine yönelik çeşitli materyaller sergilenecek. İstanbul’un meydanlarında Fuat Sezgin ile Müslüman bilim adamlarını tanıtıcı çalışmalar yapılacak.

"Tanıtım mecralarında Fuat Sezgin tanıtılacak"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" münasebetiyle imzalanan protokol kapsamında Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına bir hatıra ormanı oluşturacak, bir Şehir Hatları vapuruna Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ismini verecek. İBB’ye ait İstanbul genelindeki billboard ve tanıtım mecralarında da Fuat Sezgin tanıtılacak.

SineBüs ve SergiBüs ile İstanbullulara ulaşacak İBB Gençlik Meclisi, üye olunan uluslararası platformlarda da Fuat Sezgin’i anlatan birçok etkinliğe imza atacak.

"2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" kapsamında 13-15 Haziran 2019 Tarihleri arasında 1. Uluslararası Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sempozyumu da düzenlenecek.(Nizamettin Aşkın-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir