• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kentsel Dönüşüm Zirvesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Yeni Asır Gazetesi`nin İzmir Kaya Termal Otel`de düzenlediği Kentsel Dönüşüm Zirvesi`nde, Kentsel Dönüşüm Yasası`nın Ege Bölgesi`nde yaratacağı değişim ele alınarak, sorunlar ve beklentiler dile getirildi.

Zirveye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İzmir ve Manisa ilçe başkanları, çok sayıda oda, birlik ve dernek başkanı ile işadamları katıldı.

Zirvenin Moderatörlüğünü İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura üstlendi. Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı`nın açılış konuşmasını yaptığı Kentsel Dönüşüm Zirvesi`nde il belediye başkanları dönüşüme yönelik taleplerini dile getirdi.

Zirvede yaptığı konuşmada Manisa`daki kentsel dönüşüm ve revizyon imar planı çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, zemin araştırmalarına ait jeofizik ve jeoteknik çalışmaları tamamladıklarını, önemli riskli bölgelerin tespitinin yapıldığını belirtti.

Riskli Bölgeler İhmal Edilmiş
Manisa`da başlatılan revizyon imar planı çalışmalarına yönelik olarak da detaylı bilgi veren Başkan Ergün, özellikle İshak Çelebi Mahallesi`ndeki toprak kayması ve kaya düşmesi tehlikesine karşın yıllardan beri herhangi bir önlem alınmadığını, Manisa Belediyesi olarak göreve geldiklerinden bu yana konuya hassasiyetle yaklaşıldığını belirtti. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir