• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır`da Başbakan Atandı: Haşim Kandil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi, ülkenin yeni başbakanı olarak eski sulama bakanı Hişam Kandil`i seçti.

Kandil kabineyi kurmakla görevlendirildi. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Yasir Ali bugün yaptığı açıklamada, Mursi`nin Kandil ile biraraya geleceğini ve toplantı sonrasında yeni başbakanla basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

Ali, açıklamasında geçiş dönemini yönetebilecek kapasitede bir şahsiyeti seçmek için yapılan yoğun çalışmaların ardından bağımsız ve ulusal bir şahsiyet olan Kandil`in seçildiğini belirtti.

SÜRPRİZ İSİM

Reuters, Mısır dışında fazla tanınmayan genç ismin yatırımcıları hayalkırıklığına uğrattığını, beklentinin ekonomi konusunda uzman bir başbakan adayı olduğunu savundu.

Kandil`in bakan olmadan önce kurumda üst düzey bir bürokrat olduğu, 1993 yılında Amerika Birleşik Devletleri`ndeki North Carolina Üniversitesi`nden sulama alanında doktora derecesi aldığı bildirildi.

Mursi`nin sözcüsü yeni başbakanı "bağımsız yurtsever" olarak tanımladı.

Kandil`in sakallı olmasından yola çıkan batı medyası ise Mısır`ın yeni başbakanının Müslüman Kardeşler ile bağlantılı olduğunu iddia ediyor!

Hişam Kandil geçtiğimiz üç hafta içinde Mısır medyası tarafından öne çıkarılan potansiyel aday listesinde yer almıyordu. Uzun listelerde daha çok aralarında geçmiş ve şimdiki merkez bankası yetkilileri de dahil olmak üzere bir grup ekonomistin ismi üzerinde yoğunlaşılmıştı.

Kandil, Addis Ababa`daki son Afrika Birliği zirvesine Mursi`ye eşlik etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir