• DOLAR 32.319
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2299.719
  • ...
Dua ve Basın Açıklamasına Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - İHH olarak 10 yıldır Arakan`da çalışmalar sürdürdüklerini belirten İHH Şanlıurfa İl Koordinatörü Behçet Atila, Arakan`da Burmalı Budistlerin Müslümanlara sistematik olarak zulüm yaptıklarını birçok kez dile getirdiklerini söyledi.


Soykırım Tehdidiyle Karşı Karşıyadırlar
Asya`daki Myanmar (Burma)`ın Arakan bölgesinde yaşayan binlerce Müslüman`ın Budistler tarafından hunharca katledildiğini hatırlatan Atilla, 1,5 milyon Müslüman`ın soykırım tehdidiyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Son olaylarda binden fazla Müslüman`ın hayatını kaybettiği dile getiren Atilla, 90 binden fazla Müslüman`ın da evsiz bırakıldığını söyledi.


Acılarının Dinmesi İçin Ölümü Bekliyorlar
Budist zulmünden kaçan çok sayıda kişinin komşu ülke olan Bangladeş`teki kamplara sığındıklarını, ancak buralardaki yaşamın geleceğe dair umutlarını tükettiğini kaydeden Atilla, bu kamplarda yaşayan 75 yaşındaki bir mültecinin yürek dağlayan \"bizi bütün acılarımızdan kurtaracak olan ölümü bekliyoruz\" şeklindeki sözleri durumun vahametini ortaya koyduğunu söyledi.


Dua ve Basın Açıklaması Düzenlenecek
Atilla, \"Bangladeş sınırına sandallarla gelip orada Bangladeş askerlerinin yanında el açıp `Allah`ım bizi koru` diye feryat eden Müslüman`ları Bangladeş`te sandallarına bindirip zulüm ve katliam bölgesine tekrar gönderiyor ve dünya sadece seyrediyor! Bizler, Şanlıurfa`da bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bu nedenle 27 Temmuz Cuma günü Balıklıgöl mevkii Dergâh Camii sabah namazı çıkışında Arakanlı Müslümanlar için dua ve basın açıklaması düzenleyeceğiz\" dedi. (Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir