• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
TESSEP`ten CarrefourSA`ya Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Ramazan ayında satışa sunmak için kumanya paketi hazırlayan CarrefourSA`nın, kumanyaların ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için, işbirliği protokolü imzaladığı Kızılay`ın gönüllü çalışan personelini, başörtülü olduğu için kovduğu iddia edildi.
 
CarrefourSA`nın anlaşma yaptığı Kızılay`ın, kampanyada gönüllü çalışan personeline yaptığı öne sürülen muamele hem sosyal medyada hem de toplumun büyük kesiminde büyük tepkiye yol açtı.
 
Hukuksuz Muamelenin Peşini Bırakmayacağız
CarrefourSA`nın uygulamasına tepki gösteren TESSEP Adana sözcüsü Hüseyin Bozkurt: "Tesettürlü bir bayanın her alanda özgürce bulunması gerekiyor. Tesettürlü bir bayan CarrefourSA`dan hiçbir tepkiye maruz kalmadan alışveriş yapabiliyorsa, aynı şekilde bir tesettürlü bayan CarrefourSA`da çalışabilmeli diye düşünüyorum." dedi.
 
Bu tür şirketlerin para gelsin de kimden gelirse gelsin mantığına sahip olduğunu ancak iş, çalıştırma konusuna gelince tahammülsüzlüklerinin gün gibi ortaya çıktığını ifade eden Bozkurt, "Sabancı ailesinin ortağı olduğu bir şirketin böyle bir tavır takınması, şirketin ortağı Sabancı ailesini de zan altında bırakmıştır. Kendileri bir özür dahi dilemeyerek içinde bulunduğumuz bu mübarek günlerde Fransız ortaklarının cürümlerine ortak olmuşlardır. Bizler TESSEP olarak mağdur olan bacımız Elif Demirci`nin sonuna kadar arkasındayız ve bu 2. Sınıf insan muamelesinin peşini bırakmayacağız." Şeklinde konuştu.
 
Konuyla ilgili olarak Kızılay yetkililerinden olayla ilgili bir açıklama yapılmazken CarrefourSA`dan da herhangi bir açıklama ve özür gelmedi.
(Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir