• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
IWES 2012 - 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ- Dünyada ve Türkiye`de her yıl hızla büyüyen geri dönüşüm ve atıkları yeniden ekonomiye kazandırma yatırımları IWES 2012`nin odak konuları arasında yer alıyor. Bu alanda özellikle belediyelerin yaptığı yatırımların arttığı gözlenirken bu yılki IWES 2012 ana temalarından biri ise belediyelerin ekonomiye kazandırdıkları katma değer olacak.

 

IWES 2012 - 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi, Sektörel Fuarcılık tarafından 15 - 16 Kasım 2012 tarihleri arasında WOW Convention Center İstanbul`da düzenlenecek. IWES 2012`ye kamu kurum ve kuruluşları, özel sektörden üst düzey yöneticiler ve akademisyenler katılacak. İki gün boyunca yapılacak oturum, panel ve düzenlenecek toplantılarda birbirinden önemli konular üzerinde bildiriler yayınlanacak, sunumlar gerçekleştirilecek.

 

IWES 2012`ye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, İZAYDAŞ gibi kurumların yanında Türk Dünyası Belediyeler Birliği öncülüğünde katılacak ülke belediye yetkilileri katılacak.

 

Belediyelerin Yatırımları Artıyor
Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bulak, Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi`nin (IWES) dört yıl önce çok mütevazi şartlar altında başladığını, ancak geri dönüşüm ve katı atık değerlendirme sektörünün Türkiye`de çok hızlı büyüdüğünü söyledi. Son yıllarda geri dönüşüm için özellikle belediyelerin yatırım yaptığına dikkat çeken Süleyman Bulak, \"Belediyelerin daha iyi hizmet, sürdürülebilir sağlıklı bir çevre ve gelişmiş alt yapıya önem vermeleri bu alanda hızla gelişmemizi sağladı\" diye konuştu.


IWES 2012 sempozyumunda gerçekleştirilecek oturum ve panellerde aşağıdaki konu başlıkları ele alınacak:
Belediye Atıkları Yönetimi,Endüstriyel Atıkların Yönetimi, Atık Su Yönetimi, Deniz Kaynaklı Atıkların Yönetimi, Sanayi Atıklarının Yönetimi, Tıbbi Atıkların Yönetimi,İnşaat ve Hafriyat Atıklarının Yönetimi,Özel Atıklar,Ölçme, Kontrol ve Laboratuvar Teknolojileri,Finans, Risk Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri,Mevzuat ve Uyumlaştırma,Atıktan Enerji Üretimi,Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım,Atık İmha Teknolojileri,Biyoteknolojiler ve Termal Bertaraf Teknikleri,Yerel Yönetimlerin Çevre Sorunları,Tarım ve Hayvancılık Sektörü Atıkları (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir