• DOLAR 32.61
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.42
  • ...
45 Derece Sıcaklıkta Ramazan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Sıcaklara rağmen tüm esnaflarda Ramazan heyecanı yaşanırken, reyonlardaki rengârenk ürünler alıcılarını bekliyor.

 

Mübarek Ramazan ayını Batman esnafıyla konuştuk;
Ramazan`da hurma, kayısı, kuru üzüm satışı yaptıklarını söyleyen Ömer Dayan adlı esnaf, \"Ramazanın bereketini bekliyoruz. Sıcaklardan dolayı işlerimiz biraz düşmüş durumda, işlerimiz kışın daha iyi ve satışlarımız kışın yükseliyor. Oruç da satışlarımızda değişen bir şey olmadı. Sıcaklardan insanlar dışarı çıkmadığı için haliyle satışlarda biraz durgunluk oluyor\" dedi.

 

Fırıncı Hamza Gökmen adlı esnaf ise, \"ekmek işini gece saat:02.30`da başlıyoruz ekmek yapmaya ve oruçlu halimizle 70 derece sıcağın yanındaki fırında çalışıyoruz. Ramazanın gelmesiyle bizde Ramazan telaşı başlar. Allah`a hamdolsun oruçlu iken hiçbir zorluk çekmiyoruz. Satışlarımız çok iyi durumdadır, bunu da Ramazan ayında gelen berekete bağlıyoruz\" şeklinde konuştu.

 

\"21 yıldır esnafım gıda dükkânını işletiyorum. Her ramazana girişte ve bitimine kadar hayrını ve bereketini görüyoruz.\" diyen Hayrettin Sarı ise, \"Bizde Ramazan heyecanı ramazana bir hafta kala başlıyor. Ramazanda; tahin, pekmez, hurma, üzüm kurusu, kayısı kurusu vb. ürünler satıyoruz. 5 yıldır fiyatlarımızda hiçbir değişiklik olmadı hatta ramazan ayında elimizden gelene kadar fiyatlarda indirim yapmaya çalışıyoruz\" ifadesini kullandı.

 

Market işleten Şehmus Vural \"Yıllardır marketçilik ile uğraşıyorum. Ramazanda iki gün öncesinden işlerimiz yoğunlaştı. Süt ürünlerin dışında gıda ürünlerin de herhangi bir değişiklik yok. Ramazan ayında en çok insanlar sıvı içeceklere yoğunlaşıyoruz. Her ramazanda ramazan paketi hazırlıyoruz, isteyenler bu 25 liraya bu paketleri alıp fakirlere verebiliyor. Eğer ki fakir bulamıyorlarsa bizlere veriyorlar bizler bu paketleri gidip ihtiyaç sahiplerine veriyoruz\" diye konuştu.(M. Sait Çelik, M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir