• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Adana Polisinden Hukuksuzluğa Devam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - 6 ay önce İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına giden gençlere \"Derneğe Gitme Baskısı\" yapan Adana polisi, bazı dernek müdavimlerini hukuksuz bir şekilde rahatsız etmeye devam etiği ileri sürüldü.

Suç Duyurusunda Bulundum
İlke Haber Ajansı`na konuşan olayın mağdurlarından Hasan Tuğluk, yaşadığı süreci şöyle anlattı, \"Bundan 6 ay önce hem iş yerime hem de oturduğum eve sivil bir polis geldi. Önce `askerlik meselesi` diyerek konuyu açtı, sonra akşamları neler yaptığım, sohbetlere herhangi bir derneğe gidip gitmediğimi sordu. Bende Yüreğir`de faaliyet gösteren Anadolu Der`e gittiğimi söyledim, bunun üzerine o derneğe gitmememi, beni kandırdıklarını, onların başka hesapları olduğunu söyledi. Patronuma ve aileme de gittiğim derneği bir terör yuvası olarak yansıttı. Bende bu olaydan rahatsızlık duydum ve olayı basına yansıttım, olayın basına yansımasından 1 ay sonra yine aynı polis elinde haberin yayınlandığı gazeteyle birlikte gelerek bana tehditler savurdu. Bunların daha da ileri gideceğini düşünerek avukat tuttum ve avukatımla beraber savcılığa suç duyurusunda bulundum. Suç duyurusu belgesini Cumhurbaşkanlığı`na, Başbakanlığı`na, İçişleri Bakanlığı`na gönderdim. Daha sonra öğrendik ki beni rahatsız eden polis memuru avukatıma aracı göndermiş ve yanlış anlaşıldığını, kendisinin de Müslüman olduğunu ve açılan davanın geri çekilmesini istediğini söylemiş.\"

\"Uzun Namlulu Silahlarla Evimi Bastılar\"
Geçtiğimiz Cuma günü saat: 11.00 civarında Adana Emniyet Müdürlüğü Hukuk Bürosu`ndan aradığını söyleyen bir memurun kendisini emniyete çağırdığını belirten Tuğluk, bunun üzerine avukatını aradığını, avukatının ise böyle durumlarda arayan kişileri kendisine yönlendirmesini istedi.

Tuğluk, \"Saat: 16.00 civarı tekrar aradılar ve neden gelmediğimi sordular. Bende avukatımı aramaları gerektiğini, prosedürün böyle olduğunu söyledim. Bana ısrarla emniyete gelmem gerektiğini tekrarladı ve bende telefonu kapatması için tamam dedim. Pazartesi günü ben iş yerindeyken, 2 araba dolusu polis ellerinde uzun namlulu silahlarla terör yuvası basar gibi evimize gelip ifademi almak istemişler, aileme ve komşularıma korku salarak ellerinde silahlarla yaklaşık 1 saat sokağımızda beklemişler. Aileme ısrarla Emniyet Müdürlüğü`ne gelmem gerektiğini söylemişler\" dedi.

Gittiği derneğin yasal zeminde kurularak faaliyet yürüttüğünü dile getiren Tuğluk, derneğin toplumun ihyası için çalıştığını söyledi. Tuğluk, \"Adana Emniyeti, toplumun ihyası için çalışan bu gibi dernekleri takdir etmesi gerekirken baskı ve şantajlarla işlevsiz kılmaya çalışması düşündürücüdür. Bu nedenle yetkililerin biran önce harekete geçmesini ve bu hukuksuzluklara son vermesini istiyorum\" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir