• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Çocukların Kur`an Eğitimi Yarına Atılmış İmzadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Hizmetlerin en güzeli, sloganıyla yola çıkan Kur`an`a Hizmet Vakfı Yaz Okulu, 11 Haziran-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlemiş olduğu altı haftalık eğitim programını tamamladı. Eğitime katılan çocuklara Katılım Belgesi verildi.

 

Sunumu Halil Tuzan tarafından yapılan açılışta, Kur`an-ı Kerimi Ümraniye Şubesi birincisi İsmail Fidan okudu. Eğitimden Sorumlu Genel Koordinatör Nusret Naçaroğlu, Kur`an derslerine, Ali Çatalyürek Hocanın nezaretinde; siyer, ahlak, akaid, ilmihal derslerine dalında uzman olan eğitimcilerin yer aldığını anlattı.

 

Öğrencilere Çeşitli Hediyeler Verildi
Nusret Naçaroğlu,Yaz Kur`an Kursu` süresince Kur`an-ı Kerim eğitimi dışında öğrencilerin, çeşitli kültürel ve sosyal etkinliklere katıldığını vurguladı. Ümraniye, Sultanbeyli ve Sanayi Mah. Şubeleriyle birlikte yaklaşık 350 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerin 7- 12 yaş arasını, kapsadığını kaydetti.

 

Kurana Hizmet Vakfı yaz kursuna katılan bütün öğrencilere Kur`an-ı Kerim, başarı gösteren öğrencilere sertifika, ayrıca güzel Kur`an okumaya teşvik amaçlı olarak düzenlenen sınıf içi yarışmalar neticesinde de her sınıftan birinciye bisiklet, ikinciye uzaktan kumandalı araba üçüncüye futbol topu hediye edildi.

 

Yaz Okulu`nun ardından kursta görev alanlarla birlikte değerlendirme toplantısı yaptıklarını ifade eden Naçaroğlu; önümüzdeki dönem çalışmalarına yönelik hedeflerinin daha geniş olacağını, çocukların dünyasına, Kur`an ve Sünnet çerçevesinde inmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

\"Tevhid Toplumunu Çocuklar Oluşturacak\"
Ayrıca, Sultanbeyli Şube Sorumlusu Mesut Bal, eğitimle alakalı olarak tekliflere açık olduklarını, istişarede rahmet olduğunu dile getirdi.
Sanayi Mah. Şube sorumlusu, Habil Balyer, ise konuyla alakalı olarak \"Tevhid toplumunun oluşması için, çocukları yarına atılan imza olarak görüyoruz.\" dedi. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir