• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
DEDAŞ`tan Elektrik Kesintisi Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş, son günlerde sık yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, son günlerde Batman genelinde kullanılan elektrik enerjisinde gerilim dalgalanmaları meydana geldiği ve bundan dolayı elektrik enerjisi tüketicilerinin olumsuz etkilendiği hususunda şikâyetler geldiği kaydedildi.

Açıklamada, \"Batman ve ilçelerinde meydana gelen gerilim dalgalanmalarının sebebinin başlayan yaz sezonu nedeni ile bölgemizdeki ve yoğun olarak Şanlıurfa, Mardin ile Diyarbakır ilerinde elektrik tüketen tarımsal amaçlı sulama yapan ve çok derin kuyulardan su çeken motorların birlikte çalışarak motor karakteristikleri gereği aşırı yük çekmeleri, diğer bir deyişle TEDAŞ`a ait dağıtım hatları ile TEİAŞ`a ait iletim hatları ve güç transformatörlerinin aşırı yüklenmeleri sonucu gerilimde dalgalanmalar oluşmaktadır\" denildi.

Açıklamanın devamında, Bölgemizde özelikle yaz sezonunda yaşanan gerilim dalgalanmaları ve kesintilerin önlenmesi için şu çalışmaların yapıldığı açıklandı,

*Dağıtım hatları yüklerinin düşürülmesi ve gerilim düşümünün azaltılması amacı ile Kurumumuz tarafından ilave hatların yapım çalışmaları devam etmekte olup hatlarda oluşan reaktif yükü kompanze etmek üzere Kondansatör üniteleri kurulmaktadır. TEİAŞ`m ilave olarak kurduğu indirici trafo merkezlerinin biran önce devreye alınması için çalışmalar yapılmaktadır.

*Tarımsal sulama amaçlı abonelerin kompanzasyon tesislerini uygun hale getirilip devrede tutulması ve aşırı tüketime neden olan kaytt dışı tarımsal sulama amaçlı tüketicilerin kayıt altına alınması için saha çalışması sürdürülmektedir,

*Enerji tüketiminin yoğun olduğu bu yaz sezonunda tüketicilerimizin ihtiyaçları kadar enerji tüketerek bu alanda tasarruf yapmaları sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. (M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir