• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Vaid: `Esir Er-Rihavi`nin Kazandığı Zaferin Bir Benzeri Yok`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vaid Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar Derneği, esir Ekrem Er-Rihavi`nin Siyonist işgal cezaevleri idaresine ve işgal rejiminin çeşitli birimlerine karşı kazandığı zafere övgüde bulundu.

Siyonist işgal yönetimi esir Er-Rihavi`ye 104 gün süren açlık grevi eylemine son vermesi karşılığında mahkumiyetinden altı ay önce serbest bırakma sözü verdi.

Vaid Derneği dün (23 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, Siyonist işgal yönetiminin esir Er-Rihavi`nin yaşayan bir şehit olduğunu anladığı ve eşi-benzeri bulunmayan bir kararlılığa sahip olduğunu gördüğü ifade edildi.

Esir Er-Rihavi, açlık grevine son vermesi için yapılan tüm girişimleri reddetmiş ve özgürlüğüne kavuşuncaya kadar eyleme devam edeceğini bildirmişti. Vaid Derneği, azmi ve kararlılığıyla Siyonist işgalciden özgürlüğünü söküp almıştı.

Vaid Derneği, açlık grevi eylemlerinin her geçen gün işgalciyle mücadelede etkili bir silah olduğunu ve esirlerin işgalciye iyi bir ders verme gücüne sahip olduklarını gösterdiğini belirterek, esir Er-Rihavi`yi ve sağlık durumunun kötüye gitmesine rağmen sabreden ailesini selamladı.

Esir Ekrem Er-Rihavi, işgal yönetiminin serbest bırakma vaadi üzerine Pazartesi günü 104 gün süren açlık grevi eylemini askıya aldığını ilan etmişti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir