• DOLAR 32.506
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.11
  • ...
SON DAKİKA
TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri`ni Kazananlar Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TÜBİTAK Bilim Kurulu`nca bu yıl 3 bilim ödülü, 1 özel ödül ve 11 teşvik ödülü verildi. Bilim ödülüne Prof. Dr. Z. Özlem Keskin Özkaya, Prof. Dr. Hasan Tayfun Özçelik ve Prof. Dr. Şakir Ziya Öniş, özel ödüle ise Prof. Dr. A. Galip Ulsoy layık görüldü.
Türkiye`de yaptıkları çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunan ve hayattaki bilim insanlarına verilen bilim ödülü için 2012 ödül miktarı 50 bin lira, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor. Bilim ödülü sahiplerine ayrıca araştırma desteği veriliyor. Bilim Ödülü eşdeğeri olarak oluşturulan özel ödül, yurt dışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Özel ödül için 2012 ödül miktarı 50 bin lira, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor. Teşvik ödülü ise Türkiye`de yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkıda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlayan ve ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Teşvik ödülü için 2012 yılı ödül miktarı 20 bin lira, gümüş plaket ve ödül beratından oluşuyor.

2012 yılı TÜBİTAK bilim, özel ve teşvik ödüllerini kazanan bilim insanları şu isimlerden oluştu: "Bilim ödülü, Mühendislik Bilimleri`nde Prof. Dr. Z. Özlem Keskin Özkaya, Sağlık Bilimleri`nde Prof. Dr. Hasan Tayfun Özçelik, Sosyal Bilimler`de Prof. Dr. Şakir Ziya Öniş. Özel ödül Mühendislik Bilimleri`nde Prof. Dr. A. Galip Ulsoy. Teşvik ödülü de Temel Bilimler`de Yrd. Doç. Dr. Menderes Işkın, Prof. Dr. Ahmet Sarı, Mühendislik Bilimleri`nde Yrd. Doç. Dr. Mehmet Atilla Taşdelen, Doç. Dr. Ömer Civalek, Doç. Dr. Ali Koşar, Sağlık Bilimleri`nde Prof. Dr. Muşturay Karçaaltıncaba, Doç. Dr. Fatih Tanrıverdi, Doç. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz, Sosyal Bilimler`de Prof. Dr. Ali Ekber Akgün, Prof. Dr. Ümit Özlale, Yrd. Doç. Dr. Katja Doerschner."

(CİHAN) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir