• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden bazı haber başlıkları;

VAN OLAY GAZETESİ: AFAD`a Operasyon
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, rüşvet ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) binası ve bahçesinde bulunan `Hak sahipliği` konteynır büroları ile bazı çalışanların evlerine düzenlediği operasyonda 10 kişiyi gözaltına alırken, konteynır bürolarda aramalar devam ediyor.


Rüşvet Karşılığı Binaların Hasar Durumunu Değiştirmişler
Van`da yaşanan depremlerden sonra vatandaşların en fazla şikayetçi oldukları noktalardan biri olan hasar tespit sonuçlarında sahtecilik yapıldığı ortaya çıktı.

Vanlı Esnafın Ramazan Hassasiyeti
On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle beraber geçim kaynakları lokantalarını gündüz vakti kapatan, rızıklarını kazanmak için müşterilerine iftarda hizmet veren lokantaların duyarlılığı takdirle karşılandı.

BÖLGE GAZETESİ: Çaldıran`da Dolu Yağdı 60 Koyun Telef Oldu
Van`ın Çaldıran ilçesine bağlı Aşağı Çanak köyünde önceki gün aniden bastıran dolu yağışı 60 koyunu telef etti.

Başkale`de Faciadan Dönüldü
Van`ın Başkale ilçesine bağlı Koçdağı Köyü ve Durusu Mezrası yoluna PKK üyeleri tarafından döşenen uzaktan kumandalı mayın jandarmanın aldığı geniş güvenlik önlemleri altında imha edildi.

GAZETE VAN: PKK`nın Kaçırdığı AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı
Gürpınar AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hanefi Sütçü de, Hayrullah Tanış`ın yakalandığından bu yana yönetim olarak hiçbir basın açıklaması yapmadıklarını söyledi. Geçen günlerde PKK tarafından kaçırıldığı belirtilen AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış`ın ailesi, 3. kez İnsan Hakları Derneği (İHD), Mazlum-Der ve Van Barosu`na başvuruda bulunarak destek talebinde bulundu.

İran Sınırında Karakola Roketli Saldırı
Van`ın Başkale ilçesinin İran sınır bölgesindeki Sualtı Piyade Bölük Komutanlığı`na PKK`lılar tarafından roketli saldırıda bulunuldu.

PRESTİJ HABER: Kentteki Dilenci Sayısı Artıyor
11 Ayın Sultanı Ramazan ayında dilenci sayısının arttığı görüldü. Van Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yapılan operasyonla il dışından geldikleri tespit edilen 40`a yakın dilenci geldikleri illere gönderilirken, kentteki dilenci sayısının arttığı gözlerden kaçmıyor. Duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan para koparan dilencilere karşı yeni bir operasyon yapılması bekleniyor. Ancak caydırıcı cezalar olmadığından dolayı kente dilenci akınının önüne geçilmesinin zor olduğu belirtiliyor.

VAN HAVADİS: Milletvekili Bilici`den Konuşulan Proje
Bilici ile birlikte 5 kişilik \"Yerel Yönetimler Çalışma Komisyonu\" bir rapor hazırladı.

 

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 5 kişilik \"Yerel Yönetimler Çalışma Komisyonu\" bir rapor hazırladı. Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Van Milletvekili Mustafa Bilici, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu`nun imzasını taşıyan raporda, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için çarpıcı öneriler yer aldı.

VAN POSTASI: YYÜ 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılını Tamamladı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) zorlu geçen 2011-2012 eğitim öğretim yılını tamamladı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, zorlu bir süreçten sonra 2011-2012 eğitim öğretim dönemini dün itibariyle bitirdiklerini söyledi.

Turist Rehberlerinin Yeni Yasa Bayramı
VANTURED Başkanı Ferzan Demirtaş: \"Yeni yasa ile birlikkte kaçak rehberlik sona erecek.\" dedi.

VANGÖLÜ EKSPRES: Hoşap Kalesi`nde Fotogrametrik ve Lazer Çalışması
Beş yıldır kazı çalışmalarının devam ettiği Hoşap Kalesi`nde röleve ve restorasyon projelerinin yapılması amacıyla fotogrametrik ve lazer tarama çalşması başlatıldı. Doç. Dr. Yakar: \"Fotogrametrik ve lazer tekniğinin bir arada kullanıldığı Türkiye`deki ilk çalışmalardan bir tanesini Hoşap Kalesi`nde geçekleştiriyoruz.\" dedi. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir