• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
Filistin Davası Mısır Güvenliği İçin Ayrılmaz Parçasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk, Filistin davasının Mısır`ın ulusal güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.

Musa Ebu Merzuk, Amerikan Sawa Radyosu`na bugün (23 Temmuz Pazartesi) verdiği demeçte, Hamas heyetinin Kahire`ye gerçekleştirdiği ziyaret ve Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşmesi sırasında stratejik konuları değil Filistin ile ilgili mevcut dosyaları ele aldığını söyledi.

Söz konusu dosyaların ele alındığı görüşmede Hamas heyetinin Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`den olumlu bir yaklaşım gördüğünü dile getiren Ebu Merzuk, Mursi ile Mısır`ın gözetimindeki Filistin uzlaşısı dosyasının ve Gazze Şeridi`nde yaşanan elektrik, Mısır`a giriş-çıkış ve benzeri sıkıntıların ele alındığını belirtti.

Halid Meşal başkanlığındaki Hamas heyeti 18 Temmuz Çarşamba günü Kahire`ye ulaşmış ve ziyaretinin başlangıcında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından kabul edilmişti. Hamas heyeti, önceki gün akşam (21 Temmuz Cumartesi) Mısır ziyaretini tamamlayarak Kahire`den ayrıldı.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir