• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Uşak Guaido ‘Çocuklar Ölmesin’ dedi ama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Venezuela’da ABD ve Batı emperyalizminin verdiği destekle kendini geçici Devlet Başkanı ilan eden gayrımeşru Meclis Başkanı Juan Guaido, gerektiğinde Nicolas Maduro’nun devrilmesi için ABD’nin askeri müdahalede bulunmasını onaylayabileceğini açıkladı.

‘Ülkedeki acil insani durumu’ durdurmak için yabancı bir gücün askeri müdahalesine izin verip vermeyeceklerine yönelik soruyu yanıtlayan Guaido, “Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu elbette çok polemiğe neden olan bir konu, fakat çocukların ölmemesi, insanların hayatlarını kurtarabilmek ve ülkeyi yönetilebilir hale getirip insani duruma müdahale edebilmek için Ulusal Meclis’in egemenliğini ve yetkilerimizi kullanarak ne gerekiyorsa onu yapacağız” yanıtını verdi.

Önce ABD’nin el koyduğu paraları iste!

Ülkesinin işgali anlamına gelen bir müdahaleyi bile kabullenen ABD’nin Venezuela valisinin soruyu yanıtlarken meseleyi çocuklar üzerinden değerlendirmesi ilginç bulundu. Zira ABD bankalarında el konulan 7 milyar dolarlık Venezuela’nın milli sermayesinden bahsetmeden ve bu parayı talep etmeden çocukların açlıktan ölmesinden bahsetmesi ancak demagoji ile açıklanabilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir