• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
İHH Manisa`da 1500 Kişiye İftar Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - İHH Manisa Barbaros mahallesinde 1500 kişiye iftar yemeği verdi. Yemekten önce İHH Teşkilatı ve Aşevi sorumlusu Hasan Sancak ve İHH Manisa gönüllüsü Halil Uysal kısa bir açıklama yaptılar. 2012 Ramazan ayı dolayısıyla gezici iftar aşevinin Manisa`da bulunmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yapılan açıklamada Çanakkale`den yola çıktıklarını Bursa- Balıkesir- Manisa ve yarın Uşak`ta yapacakları iftar organizasyonu gerçekleştireceklerini dile getirdiler.

Ramazan boyunca İç Anadolu-Güney ve Doğu Anadolu bölgelerine ulaşmaya gayret edeceklerini ifade eden İHH yetkilileri, \"Müslümanlara rahmet ve bereket ayında muhtaç ve ihtiyaç sahibi insanlara bir iftar vaktinde dahi olsa yardımları ulaştırma gayreti içinde olacağız. İHH `nın gıda yardımları devam ediyor.\" dediler.

İHH`nın ilk kuruluş sürecinden amaçlarından bahseden yetkililer, sözlerine şöyle devam ettiler. \"1992 yılında Bosna`daki savaşta Bosna katliamına karşı Bosnalı Müslümanlara yardım amaçlı faaliyetler ile yola çıkıldı. 1995 yılında kurumsallaşan İHH Gazze - Filistin - Lübnan - Pakistan`daki savaş- açlık ve afet gibi sorunlara müdahale ederek uluslararası çalışmalarına hız kattı. En önemlisi Mavi Marmara gemisine Siyonist İsrail`in saldırmasıyla 9 Müslüman`ın şehit edilmesi ve onlarca kardeşimizin yaralanması ile tüm dünya kamuoyunda tanındı. İHH asıl çalışma alanı savaş bölgelerinde mağdurların ihtiyaçlarını karşılamak. Son olarak da şuanda Suriye`de yaşanan katliama müdahil olmaya çalışıp Suriyeli savaş mağdurlarına yardım amacıyla bölgede bir kriz masası ve sorumlusu bulunmakta. Ramazan çalışmalarının içerisinde Türkiye`de 27 İl`de iftar programı düzenlemeyi planlıyoruz. 40 bin kişiye iftar yemeği ulaştırmaya çalışılacağız. Dünya genelinde 5 kıta da 72 ülkede yardım çalışmalarımız devam etmekte. Burada bulunmamız vesilesiyle tüm İslam aleminin ve Manisalıların Ramazan-ı Şeriflerini ve bayramlarını şimdiden İHH adına tebrik ederiz.\" (Ramazan Sındıraç -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir