• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Filistinlilerden Arakan Müslümanlarına Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1948`de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket`in çağrısı üzerine bugün (23 Temmuz Pazartesi) öğle saatlerinde El-Celil, El-Muselles, En-Nakab ve sahil kentlerinden gelerek toplanan onlarca Filistinli Burma`da Müslümanlara yapılan katliamları protesto etti.

Göstericiler, dünyanın gözü önünde Müslümanların boğazlanmasını protesto eden pankartlar taşıdı ve Burma Müslümanlarına destek sloganları attı. Arapça ve İngilizce atılan sloganlarda Burma hükümetinin Müslümanlara yönelik politikasını da kınayan göstericiler, Arap halklarını ve Müslümanları Burma`daki kardeşlerine yardıma davet etti.

Burma Müslümanlarına destek gösterisine başta İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah ve yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib olmak üzere Filistin toplumunun önde gelen isimleri de katıldı.

Şeyh Raid Salah, gösteride yaptığı konuşmada, "Burma temsilciliği önünde gerçekleştirdiğimiz bu gösteriyle dünyanın her yerindeki Müslümanların yarasının bir olduğu mesajını veriyoruz. Burma`daki Müslümanların çektiği acılar bizim de acımızdır" dedi.

Şayh Raid Salah, gösterinin sadece bir başlangıç olduğunu ve Burma Müslümanlarına destek için bir dizi faaliyet yapılacağını söyledi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir