• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Komutada Kısmi Değişiklik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağustos ayı başında yapılacak olan ve 126 General ile Amiralin terfi ve emekliliklerinin ele alınacağı Yüksek Askeri Şura toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesi kısmen değişecek. Genelkurmay Başkanı ile, kuvvet komutanlarının görevleri devam edecek. Harp Akademileri Komutanı ise değişecek.

YAŞ toplantısında Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner’in emekli olması ve bir Korgeneralin de Orgeneral rütbesine yükseltilmesi bekleniyor. Rütbe bekleme süreleri dolan 10 Korgeneralden 6’sı tutuklu olduğu için yeni Orgeneral, Lojistik Komutanı Korgeneral Necati Özbahadır, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi , 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Raif Akbaş ya da Genelkurmay Genel Plan Prensipler Başkanı Korgeneral Emin Alpman olacak.

Rütbe bekleme süreleri dolan Korgeneraller İsmail Hakkı Pekin, Nejat Bek, Yurdaer Olcan, Korkut Özarslan, Mehmet Eröz ve Tevfik Özkılıç ise tutuklu olduğu için terfi şansları bulunmuyor. Geçen yıl bir sene temdit verilen Pekin. Bek ve Özarslan’ın emekliye sevkedilmeleri, Mehmet Eröz, Tevfik Özkılıç ve Yurdaer Olcan’a ise bir yıl temdit verilmesi ihtimali bulunuyor. YAŞ toplantısı sonrası komuta kademesi de şöyle şekillenecek:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu
Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner
YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı (Tutuklu)
Harp Akademileri Komutanı : Yeni isim
EDOK Komutanı : Yeni isim

1.Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay arasında da görev yeri değişiklikleri olabileceği belirtiliyor… Genelkurmay 2. Başkan yardımcılığı görevi yeniden oluşturulursa Korgenerallikten Orgeneralliğe yükselecek isimler ile, TSK’daki Orgeneral sayısı da artacak.

vatan
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir