• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
İstanbul`da Trafik Sorunun Biteceği Yıl!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul’un 2014 vizyonunu  anlatanTopbaş, “İstanbul 14 milyon nüfusu ile günde 22 milyon hareketliliğe ulaştı. Bütün ulaşım planlamalarını günde 40 milyon hareketliliğe göre yapıyoruz. İstanbullu 2014 yılında çok daha çağdaş, konforlu ve entegrasyonun sağlanmış bir ulaşım ağına kavuşacak.

Şimdi yaşanılan trafik çilesi o konforlu günler için” dedi. Topbaş’ın verdiği bilgilere göre İstanbul’da balık istiffi yolculuk tarihe karışacak ve zengin-fakir aynı ulaşım aracında olacak.

Kadıköy-Kartal-Başakşehir hattı

Topbaş, makinsitsiz sistem ile donatılan Kadıköy - Kartal metro hattındaki test çalışmasının da tamamlandığını ve bu hattın önümüzdeki ay açılacağını, Başakşehir-İkitelli metrosunun tamamlanan kısmının ise eylül ayında hizmete gireceğini söyledi. Ulaşıma bugüne kadar 24.3 milyar lira harcandığını hatırlatan Kadir Topbaş, Üsküdar- Ümraniye- Tepeüstü- Çekmeköy hattının da 38 ay gibi kısa bir sürede bitirileceğini ifade etti.

Halen günde 1 milyon 370 bin kişi taşıdıklarını belirten Kadir Topbaş, bu rakamın 2014 yılında 5 milyon kişiye ulaşacağını bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir