• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
Kazalardaki Üç Aylık Korkunç Bilanço
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TŞOF Başkanı Apaydın, trafik kazalarına ilişkin göstergelerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Apaydın, trafikteki araç sayısının 15 milyon 300 bin rakamına ulaşmasıyla birlikte kaza sayısında da artış yaşandığını belirtti. Araçların eskisine oranla daha emniyetli olduğunu ve fren sistemlerinin çok daha geliştiğini, araç muayenelerinin ise düzenli hale gelmesine rağmen bilhassa şehir içi kazalarda artış gerçekleştiğini kaydeden Apaydın, sürücülerin trafik kurallarına uymamasının sorunların kaynağını oluşturduğu değerlendirmesini yaptı.

Geçen yılın sonunda, duble yolların 19 binden 50 bin kilometreye ulaşmasının şehir dışı ölümlü kaza sayılarının azalmasına katkı sağladığını belirten Apaydın, " Şehirler arası yollardaki ölümlü kazalarda 2010 yılının ilk üç ayında 215 kazada 290 bin kişi hayatını kaybederken, 2011 yılında kaza sayısı 179`a inerken 245 vatandaşımızı kaybettik. Bunun yanında şehir içinde yapılan kaza sayısının 47 binden 50 bine, yaralı sayısının da 21 binden 24 bine çıkmasını manidar buluyoruz" ifadelerine yer verdi.

Apaydın, trafik kurallarına uyulmasına yönelik eğitici yayınlar hazırlandığını, kampanyalar düzenlendiğini kaydederek, TV ve yazılı basında bunların etkili şekilde kullanılmadığını ve kaza oranlarının düşmesine katkı sağlamadığı değerlendirmesini yaptı. Denetim ve kontrollerde şehir içi hız limitlerine ve şerit değiştirme kurallarına uyulmadığının gözlemlendiği bilgisini veren TŞOF Başkanı, yetkililerle yaptıkları görüşmelerde ehliyet ve SRC belgeleri alımında sürücülere verilen eğitimin ilgili eksikliklerini dile getirdiklerini kaydetti.

Apaydın, sürücü sayısının 21 milyon 550 bine ulaşması üzerine federasyon olarak eğitim çalışmalarına başladıklarını belirterek, öncelikle ticari araç sürücülerinin eğitim programlarını başlattıkları bilgisini verdi. En çok kaza olan 20 ilde eğitim çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Apaydın, şu ifadelere yer verdi "Verdiğimiz eğitim programlarında trafik eğitim ve kuralları konularından farklı olarak da davranış ve hizmet alanlarındaki yaşanan sıkıntıların giderilmesine ağırlık verilmektedir. Amacımız, müşterimizi istediği yere kazasız belasız ulaştırmanın yanında, yolculuk sırasında iyi hizmet vererek müşteri memnuniyeti sağlamaktır. Bu bizim üyelerimize verdiğimiz eğitimdir. Ancak, üyemiz olmayan sürücülerin de mutlaka eğitimden geçirilmesi gerekmektedir".

Bu haberler de ilginizi çekebilir