• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
Gazzelilerin Mescid-i Aksa Hasreti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist İsrail, bu politikasını 2000 yılındaki ikinci Filistin intifadasından sonra daha da genişleterek bütün Batı Şeria ve Gazze halkının Kudüs`e girişini ve Mescid-i Aksa`da namaz kılmasını yasakladı.

Yıllardır Kudüs`e girişlerine izin verilmeyen ve Mescid-i Aksa`yı ziyaret etmekten mahrum bırakılan Gazzelilerden 52 yaşındaki Kenz Camisi imamı Şeyh Zıyai es-Susi, AA muhabirine, ilk defa Mescid-i Aksa`yı 1979`da ziyaret ettiğini söyledi.

Susi, sözlerini şöyle sürdürdü:

``İsrail 1980-1987 yılları arasında Gazze halkının Mescid-i Aksa`ya girmesine ve `itikaf` (ibadet niyetiyle camide kalmak) yapmasına izin veriyordu. 1,5 saatlik gece yolculuğu sonrası ulaştığımız Mescid-i Aksa`da geceyi ibadetle geçiriyorduk. Şimdi o günleri hatırlıyor ve Allah`a tekrar nasip etmesi için dua ediyoruz.``

14 yıldır Mescid-i Aksa`yı göremediğini ifade eden 44 yaşındaki Ümmü Muhammed Hıcazi de ``Orayı her ziyaretimde kendimi Rasulullah`ın geçtiği yerlerden geçiyor gibi hisseder, farklı duygulara kapılırdım. Daha önce üç defa ziyaret ettim. Mescid-i Aksa`daki Ramazan anılarından bahsederken, Mescid-i Aksa`nın resmini her gördüğümde oraları ziyaret etme isteğim daha da artıyor`` diye konuştu.

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı Hatiplerden sorumlu başkan Cevdet Mazlum (42), `` Gazze sakinleri olarak Mescid-i Aksa`yı ziyaretten mahrumduk. İsrail yönetimi sadece bir günlük giriş belgesi veriyordu. Biz de Kadir Gecesi`ni tercih ediyorduk`` ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 15 yıldır Filistin`i ziyaret etmesine izin verilmeyen Mazlum, Gazzelilerin Mescid-i Aksa`da kalış sürelerinin 24 saat olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir