• DOLAR 32.508
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2485.555
  • ...
BM-GYC `24 Temmuz Basın Bayramı`nı Kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

BM-GYC Genel Başkanı M. Kemal Çelik ve yönetim kurulu üyelerinin yayımladığı mesajda "24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 104`üncü yıldönümünde Türkiye`de hala basın özgürlüğünün tartışılıyor olması düşünce ve ifade özgürlüğü adına gerçekten de düşündürücüdür. Türkiye`de gerçek anlamda basın özgürlüğünün yaygınlaşması ve yerleşmesi için basın yasasında köklü değişiklikler yapılması gerekmektedir." denildi.

Halen 100`den fazla gazetecinin tutuklu olarak yargılandığı Türkiye`de 4 bin gazetecinin hakkında açılan davalarında sürmekte olduğunun vurgulandı. Açıklamada "Ayrıca dünya genelinde basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye birçok ülkenin gerisindedir. Basında sansürün kaldırılmasının 104`cü yılında Türkiye`de basın özgürlüğünün henüz tartışılıyor olması gerçekten de Türk medyası adına utanç vericidir. Sansür kâğıt üzerinde kaldırıldıysa da yargı baskısı altına alınan medya özgür değildir" ifadeleri kullanıldı.

104 yıl önce basına uygulanan sansürün bugün de aynı sansür ve baskının söz konusu olduğu belirtildi. Açıklamada "Basının özgür olabilmesi için Türkiye`de düşünce ve ifade özgürlüğü alabildiğine genişlemeli ve insanlar düşüncelerinden ötürü yargılanmamalı hatta Cezaevlerine konmamalıdır. Gelecekte basının daha özgür olacağı umuduyla tüm gazeteci arkadaşlarımızın "Basın Bayramını" kutluyoruz" denildi.

Son olarak Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti`nin yarın üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geleceği belirtildi.

(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir