• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Hindular da Müslüman Avına Başladı: 17 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hindistan`ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde iki gün içinde aralarında altı aylık bir bebeğin de bulunduğu en az 17 Müslüman öldürüldü. Yerli kabilelerin Müslümanlara saldırılarının artmasının ardından bölgeye askerler gönderilirken, gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.


Cuma gecesi kimliği belirsiz kişilerin Kokrajhar ilçesinde Hindu Bodo aşiretinden dört genci öldürmesinin ardından silahlı Bodo milisleri cinayetlerden Müslümanları sorumlu tutarak katlima başlattı.

Silahlı Hinduların kalabalığın üzerine otomatik silahlarla gelişigüzel ateş açtığı, evlerin, okulların ve araçların ateşe verildiği bildirildi. Altı aylık bir bebek annesinin yanıbaşında bir nehir kıyısında vurularak öldürülmüş olarak bulundu.

Assam Eyaleti Polis Müdür J.N. Choudhury, şimdiye kadar 10 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. Şiddet olayları 2 komşu bölgeye de sıçrarken, polis yol kenarı ve ormanlık alanda cesetler bulduğunu kaydetti.

Yetkililer 50 binden fazla Müslümanın korkudan evlerini terk ederek yardım kamplarına sığındığını, şimdiye kadar 37 kamp kurulduğunu ve gerekirse daha fazla açılacağını söyledi.

Bölgede son zamanlarda Hindular ve Hristiyanlar arasında çoğunluğunu Bangladeş asıllıların oluşturduğu Müslümanlara nefretin arttığı, durumun gergin olduğu açıklandı.

İşletmeler, ofisler ve okullar kapalı kalırken ve sokaklar boşaldı. Ramazan`ın ilk günlerinde evsiz kalan binlerce Müslümanın ise geri dönmeye korktuğu bilidrildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir