• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Denizli`de Metrobüs Dönemi Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kent içinde toplu taşımayı yürüten Turex firmasından, metrobüs kullanımını belediye olarak kendilerinin talep ettiğini belirten Başkan Zolan, "Denizli`de toplu taşımada metrobüs kullanılması konusunda karar verdik. Toplu taşımayı yürüten Turex firmasından metrobüs almalarını talep ettik. Görüşmeler sonunda firma önerimizi kabul etti" dedi.

Başkan Zolan, Denizli Belediyesi olarak şehir içi toplu taşımacılığı 2004 yılında özelleştirdiklerini, toplu taşımayı Turex firmasının yürüttüğünü hatırlattı. Osman Zolan, "Denizli`de toplu taşımacılığın daha konforlu yapılması için metrobüsü tercih ettik. Toplu taşımayı yürüten Turex firmasıyla uzun süredir görüşüyorduk. Metrobüs kullanılmasını şirketten biz talep ettik. Görüşmelerimiz sonucu firma toplu taşımada metrobüs kullanmayı kabul etti. Vahit Kiler`in açıklamalarından öğrendiğimiz kadarıyla firma siparişleri vermiş. İlk etapta 6 metrobüs alınacak. Sayı daha sonra talebe göre arttırılacak. Metrobüs alımı ve kullanımı için ayrı bir ihale yapmaya gerek yok. Toplu taşımayı zaten Turex firması üstlendi. Sözleşmesi bitinceye kadar bu hizmeti sürdürecek" diye konuştu.

Başkan Osman Zolan, metrobüs güzergahının Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Kampüsü`nden başlayıp, İstiklal Caddesi, Gazi Bulvarı, Şehirlerarası Otobüs Terminali, 29 Ekim Bulvarı, Umut 2 ve Umut 3 konutları ile Servergazi Mahallesi olarak belirlendiğini dile getirdi. Başkan Zolan, "Metrobüsler karşılıklı ring yaparak bu güzergahta hizmet verecek" dedi. Zolan, metrobüslerin hizmete gireceği tarihin firmanın alımları gerçekleştirmesinden sonra belirleneceğini belirtti.

Turex`in bağlı olduğu Kiler Holding`in yönetim kurulu başkanı Nahit Kiler, altı metrobüs alımı için sipariş verdiklerini açıklamıştı.

Aktifhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir