• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
Abbas siyonisten Yana Tavrını Sertleştiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistinli liderler arasında sert tartışmaların yaşandığı toplantıda Abbas, öşgalciye karşı çıkan herkesi gözaltına almakla tehdit etti
 
Siyonist Savaş Bakanı Ehud Barak`ın Ramallah`a yapmayı planladığı ve ertelenen ziyareti nedeniyle Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve Filistinli liderlerle arasında şiddetli anlaşmazlık yaşandığı belirtildi.
 
El-Hayat gazetesinde bugün (23 Temmuz Pazartesi) yer alan ve Filistinli kaynaklara dayandırılan haberde, Filistinli liderlerin Mahmud Abbas başkanlığında yaptığı toplantıda sert tartışmaların yaşandığı ve özellikle özgürlüklere getirilen kısıtlamaların eleştirildiği ifade edildi.
 
Haberde, toplantıya katılan liderlerden bazılarının Filistin Özerk Yönetimi`ne bağlı güvenlik birimlerinin barışçıl halk gösterilerine yönelik tavrını eleştirdiği ve Siyonist işgal yönetimi ile müzakere çabalarının da eleştirilerden payını aldığı kaydedildi.
 
Haberde ayrıca, toplantıda söz alan Filistinli liderlerin çoğunun geçen ayın sonunda ve bu ayın başında gösterilere katılan onlarca vatandaşa ve gazeteciye güvenlik güçlerince uygulanan şiddeti kınadığı ve yaşananların soruşturulması için komisyon kurulmasını istediği belirtildi.
 
El-Hayat gazetesi, toplantı sırasında Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Filistin Kurtuluş Halk Cephesi liderlerinden Halide Cerrar arasında şiddetli tartışmaların yaşandığını, Abbas`ın Cerrar`ın konuşmasına kızarak işgalciyle yapılan güvenlik koordinasyonunu savunduğunu yazdı.

filistin enformasyon

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir