• DOLAR 32.504
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2486.292
  • ...
SON DAKİKA
Kızılay`dan CarrefourSA`ya `Başörtüsü` Kınaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay`dan `CarrefourSA başörtülü elemanı çalıştırmadı` iddiasına açıklama.

Türk Kızılayı`ndan yapılan açıklamada, bazı basın organlarında, bir marketin Kozyatağı Şubesi`nde başörtülü Kızılay gönüllüsünün, firmanın inisiyatifiyle Kızılay bağış standında çalışmasının engellendiği şeklinde haberlerin yer aldığı belirtildi.

Gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için olayın tüm taraflarıyla iletişime geçildiği ifade edilen açıklamada, Türk Kızılayı ve market yetkililerinin, yaşanan olayı derinlemesine incelemek ve sorumluları ortaya çıkararak gerekli yaptırımların uygulanması konusunda beraber hareket etme kararı aldığı vurgulandı.

Türk Kızılayı`nın mağdurların haklarının korunması ve sorumluların hak ettiği tavrı görmesi için olayın takipçisi olacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

``Hiçbir din, dil, ırk ve inanç ayrımı yapmadan çalışmalarını gerçekleştiren Türk Kızılayı`nın, gönüllüsü olsun olmasın bir insanın inancından dolayı o insana önyargılı yaklaşılmasını ve rencide edilmesini kabul etmesi mümkün değildir. Bu sebeple Türk Kızılayı yaşanan talihsiz olaydan sorumlu olan herkesi en ağır şekilde kınamaktadır.

Ancak bir olayın sebep ve sonuçları tam anlamıyla ortaya çıkmadan bir kurumu topyekün suçlamak da Türk Kızılayı`nın değerlerine uygun değildir. Kamuoyumuz şunu çok iyi bilmelidir ki toplumsal değerlerimiz ve inancımız, kaynağını ve gücünü bu değerlerden alan Türk Kızılayı`nın himayesindedir.``

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir