• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
Kanada’daki Susa Katliamına Ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2 yıl önce Kanada’da Susa Katliamına benzer bir vahşet yaşandı. Aleksandre Bisonnet isimli ruh hastası bir terörist namaz kılan cemaatin üzerine otomatik silahla ateş açtı. Katliamda 6 müslüman şehid düşerken cemaatte bulunan 41 yaşındaki Eymen Derbali, şahsın şarjör değiştirme girişimi sırasında saldırganın üstüne atladı ve vahşetin daha da büyümesini engelledi. Kendisi de ağır yaralanan Derbali saldırıdan sonra felç kaldı ve tekerlekli sandalyede hayatını sürdürüyor.

Kanada yaşanan vahşet sonrasında yargılanan Aleksandre Bisonnet, 6 kişiyi de öldürmekten 19 kişiyi de yaralamaktan suçlu bulundu. Savcılar, Bisonet’e ölen her bir kişi için ayrı ceza verilmesini veya şartlı tahliyesiz 150 yıl ceza verilmesini istedi. Yargıç, cami saldırganı Bisonet’in 35 ile 45 yıl arasında hapis yatmasının ardından şartlı tahliye edilebileceğini, bunun Kanada’da ölüm cezasının kaldırılmasından sonra verilen en ağır ceza olduğunu belirterek, savcıların ağırlaştırılmış ömür boyu ceza verme isteklerini reddetti.

Saldırı sonrasında vahşeti ‘terörist bir saldırı’ olarak değerlendiren Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun aksine  yargıç François Huot cami saldırısınının terörist bir saldırı olmadığını ama Müslümanlara karşı bir önyargıdan kaynaklandığını belirtti.

Terörist Bisonet, Mart ayında mahkemenin kendisini suçlu bulduğu duruşmada hayatını kaybedenlerin yakınlarından af dilemiş ve kendisinin bir terörist ya da İslam düşmanı olmadığını söylemişti.

Kanada’daki cami saldırısı 1992 yılında PKK’nin Silvan’ın Yolaç(Susa) Köyündeki Susa Camii saldırısına benzetilmişti. O saldırıda da 10 müslüman şehid düşmüştü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir