• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Üniversite Tercihleri 3 Ağustos`ta Sona Erecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)`nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu,ÖSYM`nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden bugün itibariyle yayımlanmaya başladı. Kılavuz, başvuru merkezlerine de örnek olarak gönderilecek. Adaylar, isterlerse kılavuza ÖSYM`nin internet adresinden erişilebilecekler veya başvuru merkezlerine gönderilmiş olan basılı kılavuzu yerinde inceleyebilecekler. Başvuru merkezlerine 26 Temmuz 2012 tarihine kadar basılı kılavuz gönderilmiş olacak. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacak.

Tercih işlemleri, Kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gerçekleştirilecek. Tercih yapacak adayların, Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini buna göre yapmaları gerekecek.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kontenjanların bulunduğu Tabloların son sütunlarında yer alan 2011-ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini göstermekle birlikte 2011-ÖSYS sonucu ortaya çıkan değerler olduğu; 2012-ÖSYS`de değerlendirme işleminin değiştiği, bütün adayların yerleştirme puanları hesaplanırken AOBP`lerinin 0,12 katsayı ile çarpıldığı unutmamalıdır. Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabilecek. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır."

(CİHAN) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir