• DOLAR 32.497
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2489.12
  • ...
Oruç Kanser Riskini Azaltıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


Orucun bedeni ve iradeyi disiplin altına aldığını belirten Dr. Mehmet Yavuz, orucun zihnin daha pratik çalışmasına fırsat verdiğini kaydetti.Oruçlu kişilerde organizmanın kendini kontrol etmeye vakit bulacağını ve sıkıntıları müdahale edebileceğini belirten Yavuz, "Kanser, herhangi bir yerinde birkaç anarşik hücrenin terör faaliyetleri için başkaldırması ile başlar. Ancak bu terörist faaliyet bazen bedenin kendi dokusu gibi bir görüntü vererek savunma sistemini yanıltabilir. Eğer beden sürekli metabolizma faaliyetleri ile uğraşıyorsa neler olup bittiğini anlayamayabilir. Oruçlu kişide ise organizma kendini kontrol etmeye vakit bulur ve böyle faaliyetlere anında müdahale eder. Böylece kanser oluşumu başlangıç noktasında engellenmiş olur." dedi.

ORUÇ TUTMAK YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR

Oruç tutan kişilerde kandaki lipit ve kolesterol düzeyi azaldığı için damarların kendini tamir ettiğini belirten Dr. Yavuz, oruç sayesinde damarların temizlendiğini ve kan dolaşımının arttığını vurguladı.

Hücrelerin yenilemesi ile oruç tutmanın yaşlanmayı geciktirdiğini ifade eden Yavuz şunları kaydetti: "Birçok hastalıkta kilit rol oynayan kandaki lipit ve kolesterol düzeyi, düzensiz beslenmeye bağlı olarak vücudumuza zarar verir. Damar duvarları kolesterol parçacıkları ile kaplanarak kan dolaşımını bozar, bu da birçok hastalığa davetiye çıkarır. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda; oruç tutmak hücrelerin yenilenmesini sağladığı için bedenimizi ve zihnimizi daha sağlıklı hale getirir ve yaşlanmayı büyük ölçüde geciktirir."

Metabolizmanın gün içerisinde tüketilen gıdaları hazmetmekle uğraştığı için vücudun savunma ve bağışıklık sisteminin zayıfladığının dikkat çeken Yavuz, oruç sırasında ise sindirime ayrılan zamanın azaldığını belirtti. Yavuz, "Sindirim organlarının oruçlu iken dinlenerek kendini yeniliyor. Özellikle durmaksızın çalışan karaciğerin dinlenmesine olanak sağlayan oruç, kan içerisinde yer alan akyuvarların da performansıyla vücudumuzdaki her organı ayrı ayrı dinlendirir ve hastalıklara karşı direnç sağlar." dedi.

(CİHAN) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir