• DOLAR 32.576
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2428.647
  • ...

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) ev sahipliğinde belediye başkan adaylarıyla toplantı düzenlendi. Toplantıda DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin'in büyükşehir, merkez ve 9 ilçesi olmak üzere toplam 11 belediyesi ile ilgili proje önerileri içeren geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

AK Parti belediye başkan adayları ile il ve ilçe parti başkanlarına yapılan sunumda Altındağ, ajansın kalkınma odaklı icra etmiş olduğu görevde, faaliyet gösterdiği dört ili kapsayan bölgede elde ettiği tecrübeler ışığında, Mardin'e yapılmasında büyük yararlar öngörülen projeleri anlattı.

Altındağ, DİKA olarak kendilerine sunulan projelere teknik ve mali anlamda hibe desteği veren bir kuruluşun bu projeleri bizzat kendisinin yapamayacağını fakat belediyelerin bu projeleri hayata geçirirken ajans tarafından desteklenebileceğini söyledi.

Toplantının sonunda Genel Sekreter Yılmaz Altındağ, davetlerine icabet ettikleri için misafirlerine teşekkür ederek, seçim sürecinde kendilerine başarılar diledi.

Toplantıya; Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mehmet Vejdi Kahraman, Artuklu Belediyesi Başkan Adayı Abdulkadir Tutaşı, Midyat Belediyesi Başkan Adayı Veysi Şahin, Kızıltepe Belediyesi Başkan Adayı Şükrü Cevheroğlu, Nusaybin Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Hadi Hamidi, Ömerli Belediyesi Başkan Adayı Hüsamettin Altındağ, Savur Belediyesi Başkan Adayı Oğuzhan Sönmez Kaya ve Derik Belediyesi Başkan Adayı Şeyhmus Necimoğlu katıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)