• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Su Kesintisi Batmanlıları Bıktırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Su kesintileri vatandaşları bıktırdı. Hava sıcaklığın 45 dereceye ulaştığı bu günlerde Batman`da suların sürekli kesilmesi vatanlaşmaların tepkisine neden oldu. Özellikle Ramazan ayının başlamasıyla su kesintilerinin yoğun olması dikkat çekerken vatandaşlar su ihtiyaçlarını gidermek için camilere akın ediyor.

 

Batman`ın tüm semtinde su kesintileri yaşanırken özellikle Çamlıca ve Hürriyet mahallesinde daha çok su kesintileri yaşanıyor. Suların kesilmesi nedeniyle tepkilerini dile getiren Çamlıca ve Hürriyet Mahallesi sakinleri, bir haftadan beri suların doğru düzgün akmadığını belirterek, \"Girdiğimiz bu ramazan ayında suların sahurda dahi kesik olması beraberinde birçok sıkıntıya sebep oldu\" dediler.

 

El arabaları ve bidonlarla cami yolunu tutan çocuklar her gün defalarca su taşımak zorunda kaldıklarını ve su sıkıntılarının biran evvel giderilmesini istediler.

 

Şehrin dört tarafının sularla çevrili olmasına rağmen yazın sıcağında ve özellikle ramazan ayında suların kesik olması tamamen yetkililerin ihmalkarlık ve duyarsızlığı olarak değerlendirilirken, Camii imamı, suların 1 haftadan beri kesik olduğunu cami su deposundaki suyun da tükendiğini dile getirdi.

 

Vatandaşların çoğunun su ihtiyaçlarını gidermek için camilere akın etmesi cami depolarının da suyunun boşalmasına sebep olduğunu söyleyen cami imamı, yaşanan bu mağduriyetin en kısa zamanda giderilmesi konusunda belediye yetkililerine seslendi. (M. Salih Özcan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir